Felsökning av en traktor Diesel Engine

Diesel traktormotorer har flera fördelar jämfört med sina bensindrivna motsvarigheter. En dieselmotor har inte tändstift, rotorer eller ens en förgasare som bensin traktor gör. Detta innebär färre delar som kan slitas ut. Dessa motorer erbjuder också bättre bränsleekonomi. Men som med de flesta tung utrustning, problem och haverier och uppträder. Det finns några grundläggande felsökningssteg att checka ut innan du ringer på en diesel-mekaniker för ett dyrt besök. Saker du behöver
Fickkniv
Tryckluft
Glidmedel
Visa fler instruktioner
1

bort bränslefiltret och rengör det om motorn inte kommer vända eller starta. Låt filtret av och slå på ventilen för att se om det finns ett normalt flöde av bränsle. Rengör slangen bränsletillförseln och tanken om lite eller inget bränsle kommer ut.
2

Rengör batteriets anslutning om motorn inte går att slå över. Ta den negativa (-) eller jordkabeln först, sedan den positiva (+) kabeln. Rengör stolpar och kablar med en fickkniv. Om kablarna är skadade eller delas, kan det vara en bra tid att byta ut dem. Byt ut batteriet, börjar med den positiva kabeln då det negativa. Säkra alla anslutningar ordentligt.
3

Kontrollera kylaren om motorn är överhettad. Blås kylarens lameller grundligt med tryckluft, är noga med att inte böja metall fenor. Använd inte kranvatten för att fylla radiatorn. Använd alltid en 50/50 blandning av destillerat vatten och frostskyddsmedel eller kylvätska. Använd inte frostskyddsvätska ensam.
4

Lukta bränsletanken för någon lukt av bensin om motorn tenderar att köra för ett tag sedan dö. Töm och spola din tank omedelbart om du upptäcker gas. Ersätt med dieselbränsle. Kontrollera eventuella hinder i tanken som kan blockera flödet av bränsle till motorn.
5

Kontrollera insprutningspumpen för en fastnat bränslereglerspaken om motorn vevar över men inte startar. Detta kan innebära att bränslet inte blir till insprutarna. Spåra manuella stången motorn stannar till slutet av insprutningspumpen. Tryck på stången så att den hakar i "start"-läge. Om spaken på insprutningspumpen inte följer, skjut in den i "start" läget manuellt. Använd smörjolja för att frigöra den upp helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141165.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.