Hur man målar en lastbil med ett kvavt färg spruta

Om du har en gammal lastbil i behov av ett paint jobb, kan du enkelt slutföra jobbet själv i en helg med ett kvavt sprutlackering systemet. Nyckeln till framgång när man använder en högtrycksspruta färg spruta, som med alla måleri projekt, är korrekt förbehandling. Om du investerar tid i god förberedelse, kan du uppnå en mycket hög kvalitet lack, och du kommer att förhindra framtida ommålning arbete. Saker du behöver
diskmedel
vatten
Sponge
Nitrilhandskar kommenterar: Mineral sprit
Pappershanddukar
1500-grit sandpapper
Maskeringstejp
Klar plast folie
Respirator
Airless färgspruta
uretan auto primer
uretan auto måla
uretan klar auto färg
Visa fler instruktioner
1

Wash lastbilskroppen ordentligt med diskmedel och vatten. Skrubba lastbil med en svamp för att avlägsna allt löst underlag skräp. Skölj lastbilen, och låt lastbilen torka helt innan du fortsätter.
2

Torka av flaket med sprit för att avlägsna fett och avlagringar vax. Använd pappershanddukar och nitril för att tillämpa lacknafta.
3

Sand eventuella blanka fläckar på den gamla lack med fint slippapper. Sand den gamla avslut förrän du har tagit bort glansen. Skölj trucken och låt den torka ordentligt.
4

Flytta trucken till ett slutet, ventilerat område för att skydda den från luftburna föroreningar, särskilt damm, under målning. Kontrollera att målningen området är helt torr innan målning --- fukt i målningen området kommer att störa förmågan hos uretanfärg att korrekt bota.
5

Mask av hjulen, vindrutan och alla andra delar av lastbilen som du inte vill att måla, med målare plast och maskeringstejp.
6

Sätt på en respirator, och prime trucken med ett tunt lager av uretan auto primer. Sakta krama avtryckaren för högtrycksspruta färg spruta tills primern lämnar munstycket i en tjock dimma. Prime lastbilen genom att flytta munstycket av färg spruta försiktigt fram och tillbaka tills du har jämnt belagda lastbilskroppen. Låt primern torka i 90 minuter.
7

Applicera första baslack av uretan auto färg med högtrycksspruta färg spruta, spraya en fin dimma på lastbilen för att skapa ett mycket tunt initial underställ. Tillåt det initiala basskiktet torka i 15 minuter, och sedan använda ett andra skikt. Fortsätt lägga tunna underställ tills primern inte längre syns, vänta 15 minuter mellan varje underställ ansökan. Låt färgen torka i 60-90 minuter efter det sista lagret appliceras.
8

Applicera tre lager av tydliga uretan auto färg till lastbilen. Vänta 15 minuter mellan klarlack applikationer, och låta bilen stå över natten efter den tredje skiktet appliceras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141141.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.