Bogsering Tips för en 1/2 Ton Truck

Pickup lastbilar ger flera bekvämligheter för sina ägare. Bland dem är förmågan att bogsera. Fast inte betygsatt för dragkrok laster reserverade för större veck, kan halv-tons lastbilar säkert göra ett bra jobb. Bogsering innebär ett visst mått av risk, så följer dessa tips är viktigt att se till att du kommer till din plats på ett säkert sätt och med din last i takt. Vet dina gränser

Varje truck har en rating för hur mycket det kan säkert dra. Överstiger bogsera gränsen för din halv ton är osäkra och kan orsaka skador på din bil. Din instruktionsbok bör lista de bogsera och distanser gränserna för din modell. För att noggrant bestämma din lastbilens gränser, måste du veta din motorstorlek samt din växellåda typ. Dessutom, någon tyngd som finns i din flaket eller cab subtrahera från din totala bogsera gräns. Var noga med att ta denna vikt i beaktande.
Balance Your Load

ha din släpvagnsvikt balanseras är viktigt att minimera trailer gungning och undvika styrande frågor. När en bogserad belastningen är tung att den ena sidan, kommer släpvagn ha en ökad tendens att svänga fram och tillbaka. Vajande kan ökas genom sidvindar, passerar eller passeras av lastbilar, stoppa eller bromsa trucken ner och genom att göra svängar. Om du bogserar en obalanserad last kommer svajar förstoras och kan skapa en situation där återhämtningen är mycket svårt eller omöjligt. Inspektera dina bromsar

bogsering och dragande tillsammans ställer stora krav på din lastbilens bromssystem. Om din släpvagn inte har elektroniska bromsar, då arbetet med att stoppa och bromsa är ensamt ansvarig för din lastbilens bromsar. Öka frekvensen av dina bromsundersökningar är en viktig säkerhets-process som kan bidra till en säkrare släptåg och undvika fler kostsamma reparationer räkningar. Håll också i minnet att den extra vikt vid bogsering ökar din stoppsträcka, så se till att börja din hållplats tidigare än om du inte var bogsering.
Speglar

När bogsering breda och långa laster, med bred betraktningsvinkel eller förlängda speglar gör att du kan se bakom och på sidorna av din halv ton. Vid bogsering, räkna med att föras oftare än när det inte bogsering. Detta sätter mer vikt vid din förmåga att se bakom och omkring dig. Utökade eller bred-speglar till stor hjälp i detta område. Dessutom, kan med hjälp av dessa speglar hjälp när du behöver säkerhetskopiera din lastbil och släp.
Anti-svaj och Skivstänger Distribution

Både anti-svaj och viktfördelning barer får endast användas om ditt skumt systemet kommer att rymma dem. Antingen gör bogsering mycket lättare och bidrar till att eliminera pendelrörelse i din släpvagnsvikt. Viktfördelning barer ökar bogsera kapacitet av din bil och hjälpa till att fördela vikten på din släpvagnens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141135.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.