Hur du ändrar Packning Oljetråg på en 4,3 Blazer

A 4.3 Blazer är en Chevy Blazer lastbil med en 4,3-liters V6-motor. Oljetråget är placerad på botten i mitten av motorblocket. Oljetråget packning kommer att vara mellan motorblocket och oljetråget på oljetråget kant. Oljetråget packningen tätar oljetråget till motorn och stoppar motorn oljan från att läcka medan motorn är igång. Om du märker olja läcker runt kanterna på oljetråget, är det viktigt att byta ut packningen för att skydda både din investering i Blazer och miljön. Saker du behöver
Jack
stödbenet
dräneringskärlet
Ratchet
5/8-tums socket
platt skruvmejsel
Byte packning
Visa fler instruktioner
1

Lyft den högra framsida Blazer med domkraften och vila den på en pallbock. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget avtappningspluggen och sedan ta bort pluggen med spärrfunktion set. Tappa ur oljan i tråget.
2

Byt tändstift till botten av oljetråget och dra åt pluggen tills det är ordentligt. Ta bort skruvarna från runt oljetråget med Ratchet set och knacka på sidan av oljetråget tills det lossnar motorblocket.
3

Skrapa packningen oljetråget bort oljetråget med skruvmejseln. Se till att alla av packningen har avlägsnats. Placera den nya packningen oljetråget på kanten av oljetråget och byt oljetråg till botten av motorblocket.
4

Byt bultarna till kanten av oljetråget. Dra åt bultarna i ett X mönster till 41,9 foot-pounds med en momentnyckel. Avlägsna tråget från under Blazer. Höj Blazer med domkraften och ta bort stödbenet. Sänk Blazer till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141129.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.