Roliga fakta om Semi Trucks

Semi lastbilar är hela USA. I själva verket, enligt Department of Transportation, 1997 fanns det 21 miljoner lastbilar som reser sammanlagt mer än 412 miljarder miles. Semi lastbilar är fascinerande maskiner, och det finns förmodligen en massa saker som du inte vet om dem. Flaps
Kjolen är inte bara för lera.

Flikarna nedanför semi trailer finns faktiskt där för att förbättra prestanda. Enligt Greencarcongress.com, "Wind kjolar under vagnen avsevärt minska luftmotståndet och minskar luftflödet runt vagnen. Detta är en stor bränsleekonomi fördel."
Fuel
bränsle additiv aceton ökar körsträcka.

Studier har visat att tillsats av aceton till bränslet av semi lastbilar kan förbättra prestanda. I själva verket, enligt Pureenergysystems.com kan tillsätta aceton vid 2 procent av volymen öka gas körsträcka med så mycket som 4 till 7 procent.
Ökad användning

Räkna med fler lastbilar på vägarna.

Enligt Department of Transportation, är lasttonnage väntas öka 70 procent mellan 1998 och 2020.
längd Trailer
svängradie påverkas av pinnplacering.

genomsnittliga semi trailer är mellan 28 meter och 57 meter. Den vändradie av dessa lastbilar påverkas av läget för Kingpin. Detta är det stift som ansluter släpet till lastbilen. Enligt Federal Highway kommissionen, "ju längre kingpin inställning, desto större svängradie." Addera Brake Time
Avståndet behövs för att stoppa är mycket större än för en bil.

genomsnittliga stopptid för en 18-hjulig semi lastbil är 40 procent högre än för en bil. Det innebär att om lastbilen behöver bromsa plötsligt, det behöver 40 procent mer distans än den genomsnittliga bilen.
Vikt

Enligt Thetruckersreport.com, den högsta juridiska vikt för en 18-hjulig truck är 80,000 pounds, eller 40 ton. Som jämförelse väger den genomsnittliga personliga fordon omkring 5000 pounds. Detta är en anledning till varför många av stadens vägar inte tillåter stora lastbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141056.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.