Hur man tar bort Truck Rotorer

rotorer metall skivor som är fixerade vid knutpunkter i lastbilen. Syftet av rotorerna är att bromsa fordonet när bromsbeläggen pressas mot dem av bromsok kolv. Kolvarna är engagerade när bromspedalen är nedtryckt. Komponenterna i bromssystemet behöver arbeta i sömlös unisont, och alla komponenter befunnits vara i förfall äventyrar effektiviteten i bromsarna. Bromsbelägg har inbyggd slitage indikatorer för att varna föraren när dynorna är slitna. Indikatorerna skrapa mot rotorerna och kan trycka ut spår i ytan av skivorna. Badly skårade rotorer eller rotorer som är skeva eller spruckna bör bytas omgående för att förhindra fel på bromsarna. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tire block
rörtång
Hylsnyckelsats
Ratchet
platt skruvmejsel
Kedjesmörjmedel
Hammer eller gummi Mallet
Visa fler instruktioner
1

Placera lastbilens transmission i "park" och dra åt parkeringsbromsen. Placera däck block bakom hjulen motsatta änden av lastbilen som kommer att ha rotorn (er) tas bort.
2

Lossa klackarna på hjulet med rörtång. Börja med en klack mutter i botten av hjulet och flytta till ett på toppen. Fortsätt att stagger lösgörandet att undvika vikten av lastbilen kila hjulet mot de återstående klackarna.
3

Placera en domkraft under den främre ramen (eller bakre ramen för att avlägsna en rötor på en av de bakre hjulen). Lyft LKW tills däcken är ovanför ytan av vägen. Däcken skall vara minst 2 inches från marken för att möjliggöra sänkning trucken på pallbockar.
4

ske minst två pallbockar under ramen av lastbilen och sänka trucken på montrar.
5

Ta bort muttrarna och hjulen för att komma åt bromsen.
6

Skruva loss de två bromsok bildspel bultar på baksidan av bromsok med en hylsa och spärrskaft. Uttaget Storleken kommer att variera mellan fordon. Rådgör med din bilens reparationshandbok för korrekt dimensionering eller använd en skiftnyckel. Vrid framhjulet för bättre tillgång till bultarna, speciellt om du använder en skiftnyckel.
7

Dra bromsok från hjulet och vila den på en pallbock eller annat prop för att undvika hängande bromsok av den anslutna bromsledningen.
8

Dra bromsbeläggen från sidorna av rotorn. Dynorna sitter i spåren tillhandahålls av bromsok bron. Bänd kuddar från rotorn med en platt skruvmejsel, om de inte är lätt bort för hand.
9

Spray baksidan av rotorn och hjulskruvar med kedja smörjmedel för att bryta någon obligation som kommer göra rotorns borttagning svårt.
10

Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok bron. Använd en hylsa och spärrskaft för att ta bort bultarna drar sedan bron från bromsskivan.
11

Drag av rotorn från hjulbultarna. Om kedjesmörjmedel lyckades inte lossa rotorn från styrspindeln och hjulbultarna trycker rotorn med en hammare eller gummiklubba för att avsätta den från apparaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140990.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.