Vilka är de olika typerna av Lätta lastbilar?

Lätta lastbilar är bilar som uppfyller vissa krav som fastställts av Naturvårdsverket. Alla lätta lastbilar måste ha en nyttolast på mindre än 4.000 pounds och en totalvikt enligt 8,500 pounds. Lätta lastbilar måste också antingen vara konstruerade för transport av gods, för att transportera fler än 12 passagerare eller att köra off-road. Det finns flera typer av fordon som uppfyller dessa krav och falla in i den lätta lastbilen kategori. Pickup

Många kommersiella pickup bilar faller i lätt lastbil kategori. En lastbil säng ensam är nog för att kvaliteten är det som ett fordon som konstruerats för dragande, vilket innebär att endast de viktkraven. Så kallade "super-duty" eller yrkesmässig lastbilsmodeller kanske kan bära ännu tyngre laster, vilket gör dem alltför tunga att klassas som lätta. Men de flesta mindre pickups används av entreprenörer, tjänster leverans eller privatpersoner är lätta lastbilar.
Vans

Vans är en annan typ av lätt lastbil. Detta inkluderar skåpbilar stor nog att rymma mer än ett dussin passagerare, samt skåpbilar med stora slutna lastutrymmen stället baksäten. Detta omfattar många typer av budbilar.

Gilla pickups, skåpbilar som överstiger brutto rating fordonets vikt på 8.500 pounds, vilket inkluderar både tjänstevikt och lastkapacitet, är för tunga för att vara lätta.

Sport Utility Vehicles

Slutligen, sport utility fordon utgör en betydande del av den lätta lastbilen klassificering. På grund av bestämmelsen för fordon som är konstruerade för användning i terräng, modeller som köpare kan outfit med off-road utrustning som större däck och terränggående fjädringskomponenter är sannolikt att betrakta lätta lastbilar. Detta trots det faktum att många förare aldrig ta sina stadsjeepar terrängkörning och istället använda dem mer som personbilar. Stadsjeepar som är utformade för att transportera stora mängder gods kan falla under lätt lastbil rubrik oavsett eventuella off-road kvalifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140893.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.