Instruktioner för byte stötdämpare på Lätta Lastbilar

Byta stötdämpare på lätta lastbilar är en ganska enkel uppgift. Korrekt fungerande stötdämpare hålla hjulet i kontakt med vägen, oavsett hur ofullkomliga vägytan. Med tiden kan de chocker försvagas eller förlorar hydraulolja, vilket gör dem ineffektiva. Om detta händer med din bil, ersätter chocker så snart som möjligt. Du kan slutföra jobbet i ett par timmar med rätt verktyg, utrustning och vissa grundläggande bilreparationer skicklighet. Saker du behöver
Box skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står (2) katalog Knife
Replacement chocker
Visa fler instruktioner

1

i parkeringsbromsen. Ta den övre chock monteringsverktyg från främre stötdämpare med socket set och en nyckel. Du måste hålla den nedre muttern på plats med fast nyckel när du tar bort den övre muttern med socket set. Beroende på vilket år, märke och modell av din bil, kan du behöva använda två fält skiftnycklar istället för Hylsnyckelsats grund avslutande frågor.
2

Lyft framänden med domkraft och plats två pallbockar under den främre ramen. Sänk bilen på pallbockar.
3

Ta bort den nedre chock monteringsverktyg med socket set och ta de främre stötdämpare ur suspensionen för hand.
4

Sätt chocker ersättande front i de nedre fästena och sätt tillbaka monteringsverktyg i baksidan av borttagning.
5

Skär nylon spännband av de chocker med en kniv och låt chocker att expandera som du styr den övre delen av chocken genom den övre monteringskonsolen. Installera den nya övre behålla hårdvaran när chocken är på plats. Se till att använda den nya hårdvaran som de gamla bussningarna är svagare och möjligen torr röta. Sänk den främre änden av domkraften står med domkraft.
6

Unbolt stötdämpare från de lägre stötmontering använder socket set. Unbolt övre stötmontering med Hylsnyckelsats sedan bort de gamla stötar för hand.
7

Bolt ersättande stötdämpare i de nedre stötmontering med socket set. Skär nylon kvarhållande rem av ett slag och styra den övre delen av chocken i den övre shock mount. Bolt chock för övre fästet med sockeln set. Använd alltid någon ny hårdvara levereras med de nya chocker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140876.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.