Hur man fixar ett trasigt Bolt för en Dodge Cummins insugningsrör

En trasig bult på ett insugningsrör kan vara knepigt. En envis bult kan knäppa under avlägsnandet eller att du för hårt åtdragen det. Vid denna punkt, vill du inte att skada något annat när du tar bort det. Allt du behöver är tålamod och rätt verktyg för att kunna ta bort den trasiga bulten. Saker du behöver
Penetrerande olja
Körnare
Handhållen borrmaskin med låga vridmoment
litet borr (lämplig för # 2 utsug) katalog # 2 handhållna extractor
Torch (tillval) katalog Reverse borrkronor (tillval) katalog Dremel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Ansök penetrerande olja på bulten. Låt ett par timmar för den att suga in
2

Tryck ett hål direkt på övre mitten av bulten med en körnare.
3

Drill ett hål om en 1/4 tum rakt ner med en borr och en liten bit. Detta hål kommer att hjälpa till att hålla bettet från att glida runt på bulten, se till att hålet är centrerat. Använd en låg hastighet för att öka stabiliteten och hjälper till att hålla biten från överhettning. Om det behövs, använd en smörjolja för att hålla lite coolt. Alternativt kan du välja en omvänd borr. Den moturs rörelsen kan ibland lossa bulten eller ta bort den helt.
4

Placera en # 2 handhållen extractor i det borrade hålet och vrid den moturs tills det tar emot. Fortsätt att vrida tills bulten börjar vända. Om bulten vänder, använda fläkten till avlägsna det resten av vägen.
5

Vrid fläkten försiktigt. Undvik att lägga för mycket vridmoment på utsuget - det finns en chans att det kan bryta ut i bulten. Om den går sönder, kommer en Dremel med en diamant ginding lite krävas att mala det ut. I händelse av bulten är svårt att slå, använd facklan för att värma upp det - värmen kommer att göra det mer formbara, vilket lossa den. När uppvärmd, upprepa steg 4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140831.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.