Hur till Öka bränsleekonomin i en 1995 Dodge Pickup Truck

Förbättrad bränsleekonomi från din 1995 Dodge pickup innebär mindre pengar spenderas på gas och olja samt en renare miljö. En tuneup kommer omedelbart förbättra din lastbil prestanda. Investera i en servicemanual för din lastbil samt en verktygssats. Med dessa två saker och delar, kan du få din lastbil körs optimalt. Se till att dina däck är ordentligt pumpade och köra din lastbil med bränsleeffektivitet i åtanke. Saker du behöver Truck manuella
spetstång
Mätapparat för Tändstiftsgap Review, Digital multimeter
Bränslefilter
Oljefilter
Luftfilter
Oil
Olja tillsats för komprimering
Bränsle renare
Anti-freeze
bromsvätska
Servostyrningsvätskans
Bränsletrycksmätare
Compression mätare
Visa fler instruktioner
Underhåll
1

Kontrollera och byt bränsle-och luftfilter om de är igensatt eller smutsigt. Kontrollera din bränsletrycket med ett bränsletryck mätare för att se till att det är på den nivå som anges i din lastbil manual. Kontrollera bränslepumpens eller få den kontrollerad professionellt om ditt bränsletrycket är inte normalt. Kontrollera och fylla alla vätskor till rätt nivåer, inklusive frostskyddsmedel, styrning och bromsvätska.
2

Rengör spridarna med bränsle renare som du kan hälla i tanken. Använd bränsle renare varje 3000 miles för att rengöra injektorer. Justera tomgång till fabriksinställningarna.
3

Kontrollera din motor kompression genom att sätta kompression mätare i ett av tändstiftshålen. Veva lastbilen och kontrollera mätaren. Byta olja och filter. Använd 5W-30 olja och fyll till rätt nivå. Suppleant en olje tillsats om din motor komprimering är lågt för att förbättra den. Förbättra komprimering för att återställa strömmen, förbättra acceleration, släta en ojämn tomgång och ökad körsträcka. Undvik att använda för mycket olja som det kommer att täppa till tändstiften.
4

Kontrollera tändstift och kablar. Rengör pluggarna om de kan räddas. Infoga en gnista verktyg plugg mätning i Tändstiftsgap och kontrollera dess bredd. Justera det till fabriksinställningarna med spetstång. Släng pluggar om de är smutsiga med rost eller olja.
5

Kontrollera varje tändkabeln med en digital multimeter för att bekräfta elektrisk kontinuitet. Kontrollera de elektriska anslutningarna på båda ändarna av varje tändkabeln och bekräfta de är bra. Inspektera varje tändkabeln för att hitta platser där motorn värmen har brunnit igenom gummihölje. Byt tändkablarna om någon av tråden inuti gummihölje är utsatt eller om det finns betydande brännmärken på gummit.
6

Byt ut slitna däck och få en hjulinställning. Installera en lastbil lock för att förbättra aerodynamiken och minska bränsleförbrukningen.
Körvanor
7

Välj plana vägar snarare än kuperade vägar. Kör naturligt med allvar om du inte kan undvika kullar: tillåta att trucken accelerera nedförsbacke och undvika accelererande uppförsbacke. Använd den högsta växeln på motorvägen.
8

Undvik stop-and-go-trafik och ta motorvägen istället. Upprätthålla en konstant hastighet av 55 miles per timme. Om möjligt, kör på den lagstadgade hastigheten, vilket vanligtvis är 10 miles per timme under hastighetsgränsen. Bo i rätt körfält och undvika att köra på 65 MPH om det skulle störa trafikflödet. Undvik att rida bromsarna och använda dem sparsamt. Växla ner för att sakta ner om det behövs, men undvik att varva med motorn.
9

bort extra vikt från fordonet, inklusive omslag metall hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140821.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.