Homemade Wood Lastbil Rack

Lastbil rack kraftigt öka funktionaliteten i vanliga öppna-back pickup lastbilar. Oavsett om det är förmågan att bära förlängning stegar, långa längder av rör eller virke, rack lämnar flaket öppet att bära lådor, verktyg, frakt och byggmaterial. Lastbil Rack Strategi

För rackets ram, använd kvistfri 2 av 4 tum och 2 av 6-tums tryckimpregnerat trä reglar. Tryckimpregnerat virke använder hårdare, starkare skogen än obehandlat mjuk furu som används i inredningen träreglar. För att ytterligare förstärka styrka, samtidigt ökande funktion, inkluderar stavs sidor kroppstyp och främre trä bolster. Detta träslag lastbil rack design som integreras metallplatta och vinkel vid viktiga knutpunkter för att låta träet rack bättre absorbera oavsiktliga stötbelastningar genom att fördela spänningar över en större yta. Dessa platser är stavens fickor upptill av sidan pickup säng skenor och vid varje vertikal till horisontell eller lateral korsning.
Fastener Strategi

Använd 3/8- tums diameter, 16-gänga galvaniserade vagnsbultar att gå med dubbar tillsammans med två dubbar på diagonalen per skarv. Den vertikala två av fyra dubbar behöver ha konsoler stavens pocket som faktiskt passar rätt in i fickan hål på toppen av säng sidor. Dessa har i allmänhet sex till åtta hål som tillåter genom-bulta fast träreglar till konsolerna. Spärr användning av kommersiellt tillgängliga fästen för resten av de rätvinkliga fogar, är 3/16-inch tjock 2-tums-by-2-tums aluminium vinkel används på insidan av dessa rätvinkliga anslutningar.


Fabrication

Cut dubbar till längden på en sammansatt geringssåg med en medelhög volfram-karbid-tandad klinga. Det är också en bra idé att köra en router med en radie bit över varje snitt för att runda kanterna samt hörnen längs längden av varje bit. Även om detta kan lägga en timme till projektet, kommer det att betala en dividend på utseendet på den färdiga produkten och mindre splittring i de minst lägliga ögonblicken. Bestäm hur högt horizontals i stället borde vara. Dessa är den sida som sidobalkar som skulle stödja ett longitudinellt laddad förlängning stege. Vanligtvis är sex inches ovanför hyttens tak en bra utgångspunkt. Det ska handla om en fot utrymme mellan insats-karossidorna. Gör en mall bult hål för varje trä-till-trä gemensamt så lederna är enhetlig och ingen bult ligger för nära sidorna av pinnbultar, vilket skulle försvaga dem. Vid montering av rack och stav sidostruktur, se huvuden vagnsbultarna möter insidan så att all last står upp inne i lastbilen inte repas eller bucklig med en bult. På toppen av stegen rälsen, installera remsor av ½-tums tjock svart UHMW Polyetylen plast med försänkta skruvhål. Dessa remsor lindra kraftigt glidande tunga stegar och bråte upp på hyllorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140801.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.