Ta reda på Tow Betyg av en lastbil

Alla lastbilstillverkare lista bogsera rating, ibland kallad "dragkapacitet" eller "maximal dragkapacitet," av de fordon som de producerar. Att veta detta antal kommer att hjälpa en potentiell köpare att avgöra om en viss modell eller märke på en lastbil är kan bogsera en båt eller husbil. Dragkapacitet är en produkt av motorns slagvolym, hjuldiameter och hjulbas. Saker du behöver
Vehicle fönster Papper klistermärke Mössor och penna
Fordon bruksanvisning eller försäljning broschyr
Måttband (tillval) katalog Gross (lastad) vikt släpvagn
Visa fler instruktioner
1

bestämma motorns storlek. Det är oftast uttryckt i liter slagvolym, såsom 5.6l. Det kommer vanligtvis att skrivas ut på ett nytt bilens fönster klistermärke, motorn eller på ett dekorativt monterade på bakskärmen tallrik tillsammans med bilens modellnamn, t.ex. "F-150", "Ram" eller "Tundra." Anteckna den här informationen.
2

Bestäm hjuldiameter. Det kan vanligtvis hittas stämplat på varje däck. Det kommer att finnas ett antal som "P245 /65R17." De två sista siffrorna i det här fallet 17, tyder på att hjulet är 17 inches i diameter. Informationen kan också hittas på fönstret klistermärke eller försäljningsavtalet broschyren. Notera denna information också.
3

Bestäm hjulbas av fordonet. Hjulbasen är definierad som avståndet i inches mellan mittlinjer lastbilens främre och bakre hjulen. Om du tittar på en ny lastbil i ett återförsäljaravtal, kan denna information vara i produktbroschyr eller säljare kan känna. För en begagnad lastbil, använd ett måttband för att bestämma hjulbas. Notera denna information också.
4

Leta truckens bruksanvisning eller, om du är i en lastbil återförsäljare, en produkt broschyr. I manualen index du bör hitta ett avsnitt med rubriken "släp." I produktbroschyr, kommer denna information att visas i ett avsnitt som heter "Specifikationer."
5

Matcha motorn , hjul och uppgifter hjulbas mot siffrorna i manualen eller produktbroschyr. Du kommer att hitta truckens maximala bogsering kapacitet i pounds.
6

Kontrollera truckens dragkapacitet mot brutto (full last) vikten för släpvagnen du tänker bogsera. Om brutto släpvagnsvikten är lägre än truckens dragkapacitet, har du hittat en lastbil som kan göra jobbet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140765.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.