Hur Fäst bogserlinan

Om din bil går sönder på den sida av vägen, är för det mesta en bärgningsbil ditt enda alternativ. Men om det är för dyrt eller om du har en vän med en bil som kan hjälpa dig, är en bogserlina annat alternativ som kan få dig ur en knipa. Även om det inte är lika säker som en bärgningsbil och det krävs minst två förare, kan det fortfarande vara ett bra alternativ när du har ingenting annat kvar att du kan göra. Saker du behöver
Bogserlina med loopas ändarna
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Crawl under fordonets front som måste bogseras och använda ficklampan för att hitta en fästpunkt på fronten för att montera bogserlinan. Typiskt är den främre tvärbalk en bra monteringspunkt, eftersom det är centralt beläget och har en hel del styrka, men leta efter något starkt och robust att du kan linda linan runt. Tänk på att det måste ha en tydlig väg till dragfordonet, annars spänningen på linjen kan skada bilen.
2

Wrap bogserlinan runt tvärbalken-eller dina andra fästpunkt -och dra änden av linan genom öglan, som bildar en knut runt fästpunkten. Detta kommer att säkerställa att linan inte kommer att kunna gå någonstans, och kan inte koppla ur den bogserade bilen.
3

Kör den andra änden av repet till dragfordonet . Använd ficklampa, om det behövs, för att hjälpa till att hitta ett annat område för att montera repet. Normalt är detta den bakre stötfångaren på en lastbil eller kanske en dragkrok.
4

Dra i änden av linan genom hålet i slutet, som bildar en cirkel och placera cirkeln över din fästpunkt. Om du inte kan montera repet på det sättet, linda repet runt fästpunkten, knyt den i en knut för att hålla det säkert.
5

Placera en person i dragfordonet och en i det dragna fordonet, sedan börja köra, långsamt, bara ett par meter. Se till att bogserlinan är säker och att den inte glider av under vikten av fordonet. När du är positivt att det är säkert, börja bogsering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140698.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.