Hur man använder en Semi Truck Jake Brake

Den Jacobs Engine Brake (som ibland kallas en Jake Brake) används främst i stora fordon med dieselmotorer. Den Jake Brake använder hög kompression av dieselmotorn att bromsa bilen utan att använda färdbromsen. Upprepad användning av linjetrafiken bromsarna i stora fordon kommer att orsaka att bromsarna överhettas och eventuellt misslyckas. Även om inte en ersättning för ordinarie färdbroms, kan Jake Brake hjälpa till att hålla kontrollen över bilen och lägre servicekostnader broms underhållskostnader. Instruktioner
1

Bekanta dig med instrumentpanelen kontroller. Leta reda på Jake Brake ON /OFF och LOW /HIGH eller LOW /MEDIUM /HÖG switch.
2

Låt motoroljan att nå full arbetstemperatur. Växla Jake Brake i läge ON och använda lågväxel. Lyft av gasreglaget automatiskt bromsa bilen. Växla intervallet till MED eller HÖG om i torrt, jämnt villkor du fortfarande använder din färdbroms.
3

Växla intervallet till HÖG under torra förhållanden vid nedgång en klass för maximal bromsning.
4

Shift till en högre växel om Jake Brake håller bilen på för långsam hastighet vid fallande kvaliteter. Växla till en lägre växel om fordonet fallande betyget för snabbt. Använd färdbromsen vid behov vid växling för att förhindra att motorn hastighetsöverträdelse. Hitta rätt växel för att låta Jake Brake för att hålla fordonet vid önskad hastighet utan att använda gaspedalen eller tjänsten bromsar.
5

Vrid Jake Brake av om väglaget är vått eller halt. Försäkra att din bil håller dragkraft genom att använda motorns naturliga hållkraft. Se till att det finns gott om avståndet mellan din bil och andra. Vrid Jake Brake igen och använda lågväxel. Om fordonet håller dragkraft, lämnar Jake Brake på. Undvik att använda MED eller HÖG intervall i halt väglag. Stäng av Jake Brake av om fordonet börjar tappa greppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140658.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.