Hur man skär en Ford Truck Frame

Ford lastbilar har byggts med en stålram sedan de först uppfanns, med förbättringar av strukturell integritet och styrka med tiden. Om du vill klippa en Ford lastbil ram, antingen för att förvandla din flaket till en släpvagn eller ändra chassit samtidigt bygga en egen bil, kan du göra det ganska lätt med rätt verktyg och lite tid. Som alltid, vara säker: Fel använda säkerhetsutrustning kan orsaka personskador. Saker du behöver
Straightedge
Permanent Metal markör
skärblad
Tigersåg
Ögonskydd
Hörselskydd
Handskar
Visa fler instruktioner

1

Placera en linjal på den del av truckens ram du vill klippa ut. Markera en linje med en märkpenna. Detta kommer att vara det område som du kommer att ta bort, så se till att ditt varumärke är korrekt.
2

Sätt ett skärande blad i slutet av en tigersåg. Det finns många olika märken av sågblad, notera den rekommenderade skär storleken på den sida av bladet. Vanligtvis står det: "1/8-3/16" eller något liknande. Ford ramar är tillverkade av 1/8-inch-thick metall, med några variationer, så använd en sågklinga som kan skära åtminstone 1/8 tum stål.
3

Sätt på din säkerhetsutrustning, vilket inkluderar ögonskydd, hörselskydd och handskar.
4

Ställ tigersåg på en 45-graders vinkel mot hörnet av ramen. Börja skära ramen i hörnet, långsamt ludd i gasreglaget på sågen tills du börjar tränga in i ramen.
5

Tilt sågen i en skarp vinkel som du skär så att sågen är så nära parallellt med ramen som möjligt. Genom att hålla såg på detta sätt, kommer längden på bladet hjälper till att hålla snittet rakt.
6

Angle sågen igen när du börjar att skära genom botten av ramen, på samma sätt som i steg 3 men med den nedre halvan av ramen. Sedan skär genom stål helt avskilja de två delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140650.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.