Hur bogsera en lastbil

Om du behöver dra en lastbil, kan du möjligen göra det själv om du har ett fordon med kapacitet att bogsera vikten av lastbilen. Större lastbilar kommer sannolikt att behöva en tung bärgningsbil med en öppen plattform för att slutföra jobbet. Följande är de steg du kan vidta för att bogsera en mindre lastbil eller sport utility vehicle. Saker du behöver
Tow dolly
Bogsering kedjor
fordon med dragkrok
Visa fler instruktioner
1

Använd ett släp släpvagn som kan passa storleken på lastbil som du planerar att bogsera. På grund av den sannolika tyngden av lastbilen, kommer en bogsera dolly förmodligen det bästa valet, eftersom det inte kommer att lägga på så mycket vikt som en full storlek trailer.
2

Kontrollera dragkapacitet på din dragkrok att se till att du kan säkert bogsera trucken. Den skumt kommer att ge dig ett nummer som du inte får överskrida vid bogsering en lastbil. För att få den siffran, lägga upp lastbilens vikt samt bogsera dolly som du planerar att använda.
3

lasta bilen på bogsera dolly. Rada upp hjulen med ramperna och långsamt driva framhjulen tills du är jäms med hjul och vikten är jämnt fördelad. Du kanske vill använda en person på marken för att vägleda dig under denna process. Slå på nödbromsen på lastbilen innan du avslutar.
4

Anslut bogsering kedjorna till lastbilen. Använd tunga smidda kedjor för att se till att kedjorna hålla under bogsering. Säkra trucken med dolly genom att linda kedjor runt däcken och under kroppen av lastbilen.
5

lossa nödbromsen och börja accelerera i dragfordonet. Gå först långsamt för att se till att trucken är ordentligt fastsatt och du kan dra den utan svårighet. Undvik hårt trafikerade gator och vägar och hålla i måttlig hastighet. Dessutom planerar att göra bredare svängar när du bogserar en lastbil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140484.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.