Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Syftet med Stabilizer Jacks

En stabilisator jack, även känd som en "vändskiva stabilisator," säkrar en husbil eller husbil tippar i sidled, framåt eller bakåt. Det är oftast installeras vid den bakre änden av släpvagnen. Hoisting den bakre änden levelly med huvudet, det håller släpet stadigt på ojämna backar och mot inre och yttre störningar. Delar och deras syfte

En stabilisator jack har sex huvudsakliga delar: bas, ankare, vertikala stöd, stödjepunkt, lås och kontakt. Basen är den viktigaste delen som håller fast RV, medan ankaret säkrar basen till marken. Den vertikala stödet säkerställer stabilisatorn uttaget inte kommer att röra sig i sidled, medan den balanspunkt är den del som sänker eller höjer hela RV. Låsmekanismen säkrar balanspunkt, medan kopplingen låser stabilisatorn uttaget och RV tillsammans.
Operation

Beroende på stabilisatorn jack typ, stöd till släpet kan aktiveras med domkraften med mekanisk (veva, ratcheting, skruv svarvning, kedja drar), elektrisk (med eller utan fjärrkontroll), och pneumatiska eller hydrauliska åtgärder. Alla dessa typer har samma sex grundläggande delar och den enda stora skillnaden är den typ av balanspunkt och låsmekanismen inblandade.
Övriga Relevanta användningar

Stabilizer uttag är vanligen associerat med husvagnar eller husbilar, men stora transporterar trailers också använda tunga versioner. Inom teknik, är stora multilevel sax domkrafter används för att höja plattformar för olika applikationer som konstruktion och underhåll av flygplan. Räddningstjänst enheter använder också särskilda versioner av stabilisator domkrafter för att se till sina fordon och utrustning inte kommer att röra sig under räddningsarbetet.
Typer

Vissa stabilisator jack typer inkluderar sax, teleskopisk, kingpin, stativ eller GEVÄRSSTÖD typ, Ratchet och flaska typ. En sax domkraft är utformad med en fällbar länkade armar mönster att höja och förlänga bärarmarna i uttaget mot släpvagnen botten för att höja RV bakre. Den teleskopiska typen består av ett antal hylsor som glider nedåt i och uppåt från varandra för att ge hissa

stativ eller GEVÄRSSTÖD och Kingpin är både vertikal-ben baserade,. Stativet eller GEVÄRSSTÖD måste placeras under och endast höjer en plattform mot RV botten, medan kopplingstappen är fäst vid släpvagnen kingpin och genom att vrida på domkraften, höjer RV. Flaskan typ har en tung inuti järn bas, som är en ramp som höjer RV. Spärren typen har ett hjul triangulär bas och gäller stöd och höjd genom spärrmekanism.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117304.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.