Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man tar bort Glasfiber Oxidation Gel Coat på en RV

Många produkter lovar "EZ fix"-lösningar för bleka slöa, RV gelcoat exteriörer. Band-Aid idéer är alltid ett slöseri med pengar, tid och energi om inte syftet är att skapa en mycket tillfällig förbättring, till exempel för att förbättra framträdanden till salu. Långsiktig gelcoat restaurering involverar tre olika processer, det handlar lika mycket om en korrekt tillämpning av kemi som det handlar om armbåge fett, även om den senare är förvisso en viktig komponent. Saker du behöver
Broom
Hand pensel
högtryckstvätt
Bleach
Fordon schampo Truck wash
polermedel
ren trasa
Buffer
Sealer och applikator
Visa fler instruktioner
1

sveper upp från RV taket med hjälp av en vanlig gård eller verkstad kvast. Använd en hand borste för att gå över problemområden, var noga med att ta bort alla tallbeväxta nålar och liknande små skräp från områden som kan fälla ett sådant material, såsom runt undersidan av kåpor, över ventiler propan avgaser och i hängrännor.
Sida 2

Använd en högtryckstvätt - du kan hyra dessa från de flesta lagerlokaler hem förbättring - för att tvätta bort smuts och atmosfäriska avlagringar. Följ denna del av processen genom att noga inspektera hela utsidan av RV för kvarvarande fläckar, fläckar är mikroskopiska föroreningar, och måste tas bort. Använd en 3-till-en utspädning av vatten och blekmedel för att avlägsna mögel och mjöldagg. Använd för ändamålet speciellt fordon schampo säljs för vanliga bilar att lyfta kåda och fågel avfall.
3

Tvätta hela RV igen, denna gång med hjälp av en truck-tvätt produkt, helst med anti- spotting medel. Truck wash är tillgänglig från de flesta auto-delar butiker och på lastbilar delar leverantörer, stannar enklast på trucken på motorväg. Använd högtryckstvätten gång att skölja bilen, låt det torka.
4

Polera bilen med polering förening. Processen av förening polering nöter bort en del av topparna i ytan hos gelcoaten, och lyfter oxidation från dalarna mellan dem. Detta inte bara rengör, utan lämnar en jämnare yta profil som avskräcker framtida oxidering. Följ anvisningarna på Compounding produkten exakt, vanligtvis handlar det enbart arbetar på ett litet område i taget, först applicera en viss mängd av föreningen till området med en trasa och sedan med hjälp av en buffert för att polera det området tills föreningen antingen ändrar färg går från ett glansigt till ett platt utseende, eller försvinner helt från toppen av gelcoat.
5

Compound-polish små fläckar tills du har behandlat hela fordonet. Var försiktig när överlappande behandling områdets kant över en annan att "sömmen" inte förvärras två gånger,. Detta kan ta bort för mycket gelcoat och lämna ett schackbräde serie linjer längs RV
6

Applicera en co-polymer sealer att blockera framtida oxidation. Den sealer måste innehålla en UV-blockerare, och måste vara av en typ som tränger in i gelcoaten, stänga ytporer. Återigen, följ tillverkarens anvisningar noga, använd en levererad eller rekommenderad applikator för att "torka" tätningsmedlet på RV i långa, obrutna linjer. För att undvika överlappning strimmor, applicera tätningsmedel med "våta kanten" metod: gör ett pass med sealer s applikatorn, och omedelbart göra en till över eller under det, eller till höger eller vänster, beroende på i vilken riktning du arbetar, tills ett helt område som avgränsas av kroppsdelar eller en upphöjd söm är klar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117291.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.