Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Felsökning av en Power Converter

Använda en spänningsomvandlare är en nödvändighet i ett fritidsfordon eller RV, om du planerar att använda några vanliga apparater samtidigt i din RV. Omvandlaren tar 12-volts likström, eller DC, ström av systemet och RV batteri och omvandlar den till användbara växelström, eller AC, makt att typiska apparater måste verka. Om problem uppstår med elsystemet, kan du behöva kontrollera att omvandlaren fungerar för att upptäcka varför du inte har makt. Saker du behöver
jordfelsbrytare, eller GFCI, testare
Bakpulver
Stålborste
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera strömkällan innan du hämtar in i omvandlaren för att säkerställa att problemet inte finns i systemet innan den punkten. Gå till piedestalen din makt tas emot från. Stäng av alla brytare, och slå sedan på dem igen. Det finns ofta ett utlopp vid bränningarna. Använd jordfelsbrytare testaren att säkerställa makten kommer igenom. Om det finns ett problem, det är inte omvandlaren - det är kraftkällan. Kontakta parken chef, eller, om du är hemma, du har ett elsystem problemet vid källan.
2

Anslut din konverterare enhet igen, och gå in i RV. Börja vid nätuttaget närmast posten. Testa uttaget med jordfelsbrytare testaren. Om ett problem existerar, det kan vara kretsen och inte omvandlaren. Testa en annan krets någon annanstans om detta tyder på ett problem för att se om den är isolerad. Om det är, har du en dålig AC-krets och behöver en kvalificerad tekniker RV reparation för att kontrollera det elektriska systemet. Om inga problem finns i någondera kretsen, gå vidare till batteriet och panelen testning. Addera 3

Koppla bort batteriet i fordonet genom att de positiva och negativa ledare av. Koppla din konverterare enhet. Se till att allt är korrekt installerat och tätt på gruppcentralen. När allt är i ordning, kontrollera batteriet anslutningar för korrosion. Om det finns någon, rengör den med en mild lösning av bakpulver och vatten och en stålborste. Torka helt, och anslut batteriet.
4

Stäng av alla brytare i RV, och sätta på dem igen. Kontrollera om en jordfelsbrytare. Dessa är utformade för att resa bort i en ström överbelastning. Om du hittar en på panelen, se till att den är på.
5

Ställ in multimetern att läsa likström. Placera den positiva sonden på den positiva batterikabeln till omvandlaren. Den bör läsas 13.5 volt. Om den inte gör det, är chansen att din konverterare inte fungerar, i vilket fall du behöver byta omvandlaren. Om mätaren upptäcker rätt spänning, då omvandlaren är troligen inte problemet, utan kan problemet vara med de elektriska kretsarna själva. I detta fall måste en kvalificerad elektriker kontrollera systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117224.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.