Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man testar en RV Kondensator Luftkonditionering

RV luftkonditioneringar har två kondensatorer: en motor driftkondensator och en motor start kondensator. En motor run kondensator används i fläkten fläktkrets medan motorstart kondensator används i kompressorn kretsen. Medan varje kondensator tjänar ett annat syfte, är varje testbara på samma sätt. De två typerna av tester är resistenstestning och kapacitans testning. Resistenstest ger en snabb indikation på en kondensator fel. Kapacitans testning ger en mer exakt avläsning jämförbar med kondensatorn specifikationer. Saker du behöver
Isolerad skruvmejsel
multimeter med kapacitans inställning
Batteridriven borrmaskin
# 2 Phillips bit
Visa fler instruktioner Testa
Kapacitans

1

Stäng av huvudströmbrytaren växelströmbrytaren till RV. Effektbrytaren är beläget i RV: s elektriska belastningen centrum. Avlägsna landanslutning AC anslutning till RV om den är ansluten.
2

Klättra på RV taket och ta bort luftkonditioneringen skyddande hölje genom att lossa alla Phillips skruvar placerade runt basen av huset . Addera 3

Leta motorn gå och börja kondensator kapsling. Skåpet är vanligen beläget nära det övre högra hörnet av luftkonditioneringen enheten när vänd mot framsidan av RV. Det kan också ha en dekal kopplingsschema på den. Ta bort kåpan skruvar och lock.
4

Inspektera kapsling för två kondensatorer. Motorn kör kondensator är typiskt ett silver oval kapsel två till tre inches i längd. Motorn kör kondensator är antingen svart eller silver, cylindrisk form och är tre till fyra inches i längd.
5

Ansvarsfrihet varje kondensator genom att kortsluta de elektriska anslutningarna är placerade på toppen av kondensatorn med platta skruvmejsel.
6

bort de elektriska ledningarna från motorn kör kondensator, ta del av vad terminalen varje tråd är ansluten till.
7

Mät kapacitansen hos motorn driftkondensator genom att växla multimeter till kapacitansen läge och placera den positiva ledaren (röd) på positiv eller "+" terminal av kondensatorn och den negativa (svarta) ledningen på den negativa eller "-". terminal
8

Jämför avläsningen till det värde som anges på sidan av kondensatorn. Om det är utanför intervallet, byta kondensator. Upprepa steg 6 och 7 för att testa kondensatorn motorn startar.
Resistensbestämning
9

Ställ multimetern på Ohm-läge. Placera pluskabeln (röd) på den positiva eller "+" terminal av kondensatorn och den negativa (svarta) ledningen på den negativa eller "-". Terminal
10

Kontrollera om motståndet mätning ökar gradvis till nära oändlighet. Om den inte gör det, är kondensatorn läckande och behöver ersättas. Om det inte finns något motstånd --- en nolla läsning --- kondensatorn är kortsluten och behöver ersättas. Om det inte finns något motstånd läsning, har kondensatorn en öppen krets och behöver ersättas.
11

Upprepa steg 1 och 2 för motorns start kondensator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117197.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.