Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man använder en Dual Battery Switch

Det finns många skäl för att köra ett dubbelt batterisystem i ett fordon. Överskottet elkraft ensam är en bra anledning. Båtar har varit igång denna typ av dubbla batterisystem i årtionden. Den sinnesfrid En operatör får från att ha reserven start och drift av makten på reserven är fantastiskt. Det finns dock ett rätt sätt att koppla systemet. De mest populära och effektiv metod för kabeldragning de två batterier är att köra dem både genom en dubbel batteriströmbrytaren. Denna typ av switch har många funktioner, som kan vara förvirrande. Saker du behöver
Dual batteri switch
Visa fler instruktioner
1

Vrid omkopplaren till läge "Off". Detta kopplar båda batterierna från alla laster. Läge OFF används när båten inte används eller när det lagras. Denna position förhindrar dränering från att äga rum. Detta är fördelaktigt i fall ett ljus var kvar på och kan även användas som ett stöldskydd.
2

Vrid omkopplaren i nr 1 position. Denna position har nr 1 batteri som används för att starta och driva alla funktioner i fordonet. När motorn är igång, kommer nr 1 batteri emot laddning medan antalet två batteriet är isolerat och har ingen rita. Det får också utan kostnad.
3

Turn växla till nr 2 läge. I nr 2 läge, är alla elektriska funktioner från att starta motorn till lamporna styrs av nr 2 batteri. The No 1 Batteriet är isolerad i detta läge och tar emot utan kostnad.
4

Placera omkopplaren i "Både" positionen. I detta läge är båda batterierna verksamma i en parallell serie och båda håller på att dras på för anslutning av spänning. Båda batterierna får en avgift från den fungerande motorn. Om ett batteri är mindre laddat än det andra, kommer de två batterier tenderar att utjämna. Detta är inte alltid en bra idé om ett batteri är betydligt lägre än den andra. Den plötsliga avgift kommer göra att batteriet överhettas och kan orsaka brand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117050.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.