Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Lägga till en Motorcykel Lift till baksidan av en 5th Wheel Camper

vändskiva campare råd funktion, storlek och lyx jämförbara husbilar på ungefär en tredjedel till halva priset. De kräver truck-skala dumprar, dock, och deras förmåga att dra fordon och distanser frakt eller motorcyklar på baksidan är begränsat jämfört med helintegrerade husbilar. Det är dock möjligt att lägga till en lätt motorcykel eller skoter hiss på baksidan av vändskiva sommarlägret om den har en stor ram som kan ta den extra vikten och svajar belastningar på baksidan av husbil. Saker du behöver
Motorcykel hauler rack, 600-pound kapacitet, kanaliseras Klass III Hitch typ
1-5/8-inch djup metall inramning strut
2-tums tunga fyrkantiga stålrör
Stick svetsare med stavar
Trailer vinsch med kabel, 1500-pound kapacitet
Övrig hårdvara
Klass III frame Hitch
Visa fler instruktioner
1 Två vändskiva RV släpvagnar.

Kontrollera femte hjulet husbil ram för att se till att den har styrkan och tillgängligheten att förlänga motorcykeln hissen. Dessutom kontrollerar sommarlägret hjul och fjädring för att se till att det är tillräckligt för att stödja en lätt motorcykel på sin extrema bak.
2

Mät avståndet i meter från centrum av den bakersta hjulet för husbil till en punkt 2 meter bakom husbilen, och multiplicera resultatet med din motorcykel vikt plus 100 pounds. Du kan behöva kompensera genom att flytta lite vikt framåt i husbilen för att uppnå en liknande vikt-distans produkt inför sommarlägret hjulen att hålla rätt femte hjul lastning faktor. Addera 3

Hitta en klass III ram skumt att bulten till sommarlägret ram. Du kanske måste anpassa ramen skumt med en tung stål vinkel. Skruva fast dragkrok till husbil ram.
4

Skär skumt tungan utanför motorcykeln dumpern ca 12-inches framför dumpern ramp (den sida som skulle glida in i skumt). Svetsa en 12-tums bit av tunga fyrkantsrör med tungan av dumpern att bilda en T. Likaså svetsa en annan 12-tums bit till slutet av en 6-tums bit av den främre delen av tungan som avbröt transportvagnen. Ytterligare understödja denna T genom att bulta diagonala stag från T in i sidorna av ramen hitch.
5

Weld två 3-fots bitar av fyrkantsrör fjäderben vertikalt till ändarna av både Ts, för totalt av fyra. Sedan svetsa två 34-tums bitar av den kanaliseras fjäderben till topparna av ändarna av både T-talet, liksom till de kvadratiska rören bredvid dem. Svetsa en 16-tums bit fyrkantrör över baksidan av de fyra rören på varje T. Var noga med att inte blockera öppningar på toppen av de kanaliserade stagen.
6

Slide a kanaliseras strut vagn ner varje av de två kanaliseras stagen på dumpern. Skjut sedan en fjäderbelastad kanal mutter med ett U-fästet löst fastskruvade. Upprepa samma sak i omvänd ordning på den monterade kanaliseras strut, varvid dolly införas senast.
7

Through-Bolt fyra vagnar till respektive U-fästen och dra åt med självlåsande muttrar. Den dumpern kommer nu att glida upp och ner jämnt och positivt på de hjulförsedda spåren i utplånas kanaliseras stagen.
8

Montera trailern vinsch till bakåtvänd sida av motorcykeln dumpern. Kör kabel under botten av dumprar och under en stålvajer remskiva att ta en uppåtgående 90-graders sväng och fäster den övre fasta tvärbjälken. Veva handtaget för att höja motorcykeln dumpern. När den är helt upphöjd, route en lång hänglås genom hålen i den kanaliseras fjäderben för att låsa fast.
9

Rengör och behandla alla utsatta stål med en industriell kvalitet rostskyddande film finish.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117041.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.