Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

RV Tätningsmedel Borttagning

När ditt tak börjar läcka, behöver ett fönster skall återförslutas eller din utloppsventilen behöver bytas ut i ditt fritidsfordon, kan du börja undra om "rekreation" i din RV är på väg att förvandlas till en hel del back-breaking arbete. Långt ifrån svårt, ta bort gammalt tätningsmedel och förbereda din RV för nya är enkelt med rätt verktyg, know-how och lite arbete. Ta bort gammalt tätningsmedel


Generellt kommer du att använda en plast skrapa eller spackel för att ta bort tätningsmedel. Om du byter ut en takventil, lucka eller takfönster, skära bort en del av den gamla tätningsmedlet med ett verktyg eller metall spackel kan vara nödvändigt, men gör det så noggrant som möjligt eftersom du riskerar att skära in eller repa gummi eller glasfiber med närliggande fixturer när metall används. Din bästa insats är att använda metallverktyg för att ta bort stora mängder tätningsmedel där säkert, och sedan byta till plast skrapa verktygen närmare ytorna du vill täta. Efter skrapningen de flesta av tätningsmedlet ut, använd en plast skrubbning pad eller finkornigt sandpapper för att se några spår av gammal fogmassa kvar eftersom detta kan förhindra nya tätningsmedlet från att fastna helt. Torka alla ytor som kommer återförslutas med sprit eller annat lösningsmedel på en ren trasa och låt dem torka ordentligt. Var noga med att arbeta i ett väl ventilerat område där inga gnistor eftersom lösningsmedel är brandfarliga.
P Om ett fönster läcka är källan till dina problem, börja med att ta bort eventuella lister och hitta källan till din läcka om möjligt. Slip skrapan under den gamla tätningsmedel, bryta resterande tätningen på fönstret. Har någon på utsidan redo att fånga fönstret om det skulle falla utåt, och arbeta tillsammans för att skrapa eller skära bort tätningsmassa på insidan och utsidan tills fönstret kan tas bort och ställ åt sidan. Återigen, använd en plast skrubbning pad eller sandpapper för att avlägsna spår av tätningsmedel, torka av med lösningsmedel och låt torka innan ny fogmassa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117023.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.