Vilka är de virvlar runt på en jetmotor Noskon?

De kan se ser nätta små bitar av kul sitter på flightline, men dessa virvlar runt på framsidan av en jetmotor s noskon tjäna en allvarlig syfte. Minst en populär och intressant myt har vuxit upp kring dessa målat virvlar runt, men sanningen om deras syfte är ganska lite enklare. Myten

Många tror att noskonen virvlar ha något att göra med att avskräcka fåglar. Enligt Birdists tillåter överlägsna syn på den genomsnittliga gås det att se snurra medan du tittar på det rakt på på hög höjd. Det är sagt att vid höga varvtal, inducerar snurra ett tillstånd av svindel i fågeln, som sedan kommer att svänga för att undvika att motorn. Och det kan vara sant, om inte för det faktum att de flesta jetplan flyga på 500 mph, vid den hastigheten, skulle strålen täcker 1.000 meter mellan sig och fågeln i lite över en sekund. Vilket inte lämnar mycket tid för reaktion på fågelns delen.
Verkliga syftet

verkliga syftet med virvlar runt på en jetmotor s noskon är att anmäla slipade besättningar att motorn roterar. Denna funktion kan tyckas lite överflödig för dem av oss som har märkt att en kör jetmotor är inte precis den lugnaste sak i världen. Men marken besättningar alltid bära hörselskydd som släcker ut precis den typ av buller som en jetmotor gör, så, att ha någon form av visuell referens avgöra huruvida ett jetplan motorer kör vettigt om du tillbringa hela dagen gå runt framför av dem.
Vakuum Faror

En jetmotor är i grunden bara en stor luftpump. Den rör sig flygplanet genom att kombinera tryckluft med bränsle i en förbränningskammare, genom att använda de resulterande expanderande gaserna att snurra en turbin, medan återstoden av gaserna shove strålen genom luften. Men att trycksatt luft måste komma från någonstans och det skulle vara de stora kompressorbladen på framsidan av motorn. Även på nära tomgång, producerar en stor jetmotor tillräckligt vakuum som det lätt kan suga in en bagagevagn, verktyg eller människor från 10 meter eller mer framför jetmotor. Addera Komma överkörd

Den mänskliga hjärnan använder mycket subtila små knep för att göra information från sinnena sammanhängande nog att vara användbar. Några av dessa faller in i kategorin av optiska illusioner. Den som är relevant här är den mänskliga hjärnans tendens att ignorera allt som rör sig och tillräckligt stor för att fylla ögats hela synfält. När det händer, antar hjärnan att den stora grejen står stilla, och att personen själv är i rörelse. Så upplever betraktaren antingen ingenting (om hjärnan ignorerar flygplanet) eller känslan av svindel (om den upptäcker rörelse). Det förstnämnda kan vara dödliga för slipade besättningar som arbetar på flyg linjer, där det kan finnas flera flygplan rör sig runt dem vid varje given tidpunkt. Cone virvlar runt kan ge besättningsmän en kant för att avgöra vilka motorer är igång och därmed var riskområdet kan vara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116864.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.