Beskrivning av förbränningsmotorn

Förbränningsmotorn är den drivande kraften i varje bensin och diesel bil till nåd vägen. Genom en fyrtakts process, förbränningsmotorer utnyttja energin som produceras av antändning av en komprimerad luft-bränsle-blandningen för att generera den rotationskraft inuti vevaxeln i botten av motorn. Denna kraft överförs till fordonets hjul, vilket gör den tillgänglig för acceleration när du sätter din fot på gaspedalen. Motorkonfiguration

Förbränningsmotorer består av två huvuddelar: huvudet innehåller ventilerna och motorblocket utrustad med cylindrar och kolvar. Huvudet ansluter till intaget systemet, inklusive luftintag, spjällhuset och insugningsröret. Intaget system riktar luft in i huvudet, att mata det in i cylindrarna i motorblocket nedan. Kolvar i cylindrarna komprimera luften mot huvudet. Blandas med bränsle, är luften sedan förbränns. Denna process driver vevaxeln längst ned i motorn, anslutna till varje kolv med en stav. Den roterande kraften som alstras vid förbränning och lagras inom vevaxeln innefattar en motors hästkrafter och mätningar vridmoment.
Insug Process

intaget skede av fyrtakts process, den roterande vevaxeln drar kolven till botten av cylindern. Detta skapar ett vakuum effekt, dra luft genom insugningssystemet och in i cylindern. I nyare bilar, reglerar en overhead ventil, eller OHV systemet i huvudet, flödet av luft i cylindrarna. En kamaxel styr tidpunkten för öppning och stängning av insugs-och avgasventilerna. Kamaxlar har talrika elliptiska lober längs längden av axeln, med varje lob som arbetar mot en separat ventil. När kamaxeln roterar, orsakar den oregelbundna formen av loberna ventilerna att öppna och stänga med jämna mellanrum, att kontrollera mängden luft som kommer varje cylinder.
Komprimering och Combustion

För att göra en brännbar blandning, sprutar in bränslet systemet bensin till den luft som sugs in i cylindern. När kolven når sitt bottenläge, driver vevaxeln det tillbaka uppåt. Vid denna punkt, har kamaxeln tillåts inloppsventilen att stänga, så att luftbränsleblandningen komprimeras mot topplocket. När kolven når sitt toppläge, känd som "övre dödpunkt", ett tändstift antänder luft-bränsleblandningen. Kraften från tändningen driver kolven nedåt och genererar kraften som accelererar fordonet. Addera Exhaust

kompressionscykeln fullbordar när kolven når sitt nedersta läge igen. Vid denna punkt, cylindern, fylld med de förbrända resterna av luft-bränsleblandningen, måste utvisa detta avgaser. För att göra detta, öppnas kamaxeln en avgasventil i huvudet. Kolven, drivs uppåt av vevaxeln, tvingar avgasblandningen ut ur cylindern. Gaserna färdas genom avgasventilen dirigeras in i motorns avgassystem. Änden av den inre förbränningsprocessen är bortgången av avgaserna genom ljuddämparen vid den bakre delen av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116791.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.