Vanliga 5th wheel Trailer problem & frågor

påhängningshöjder trailers förvisso har sina fördelar, och är på de flesta sätt överlägsna mot stötfångare-mount trailers. Ett femte hjul montering kan ta mer vikt, kan bidra stabilitet till dragfordonet med jämnt fördela vikt och kan göra det lättare att parkering och uppbackning. Men femte hjul släp är inte fri från sina problem, få är oöverstigliga, men alla förtjänar uppmärksamhet. Front Suspension Laddar

påhängningshöjder arrangemang främsta tillgång är också dess akilleshäl där vissa fordon. FW-utrustade fordon kan dra tyngre laster än de med stötfångare fästen eftersom de släpper vikten på släpet direkt över bakaxeln i stället för bakom det. I huvudsak släpet pressar rakt ner på dragfordonet upphängning istället för att bända framhjulen uppåt. Detta är vanligtvis inte en dålig sak, förutom att 20 procent eller mer av släpets vikt kan hamna bärs av framaxeln. I de flesta fall kommer detta att faktiskt förbättra bogsera bilens stabilitet, men ha i åtanke att de främre fjädrarna och fjädring oftast inte är utformad för att rymma en sådan belastning. Addera överknytning Damage

Ett femte hjul släp från naturen erbjuder mer vridningsvinkel än en stötfångare-mount trailer, men konsekvenserna av ett misstag kan vara mycket större med ett femte hjul. Överknytning en stötfångare-mount trailer under uppbackning och parkering manövrar kommer att skicka vagnen i hörnet av ditt fordon, där det kommer förmodligen spricka och stannar på bakljus innan orsakar någon verklig skada på truckens plåtarbeten. Turning ett femte hjul till sina ytterligheter kommer att landa på sidan av din släpvagn rätt i hörnet av hytten, vilket är betydligt dyrare att reparera. Och hytten är mycket starkare än din bakljus, vilket innebär sannolikt skador på släpet.
Kostnad och kvalitet

konsument-grade lastbilar som kan för att dra ett femte hjul släp frodats genom dagens marknad, delvis på grund av nuvarande tillverkning trend utan även till de av ett decennium sedan. Begagnade lastbilar har satt enorm bogsering makten i händerna på människor som inte nödvändigtvis har råd med en kvalitet inbyggd $ 40.000 trailer. Detta har skapat en växande marknad av sub-par vagnar som inte skulle sälja för hälften av vad en kvalitet trailer skulle. Du får definitivt vad du betalar för när lyxvaror som denna är berörda, vilket gör snabb trailer försämring ett allvarligt problem för pull-bakom RV köpare. Om du är i marknaden för en lyxig trailer, är du förmodligen bättre att köpa en begagnad kända varumärken enhet än en helt ny av samma kostnad.
Storlek, vikt och kostnad

påhängningshöjder vagnar är dyra, och på ett sätt, det är en bra sak. Vanligtvis har de som har råd med en dyr och tung femte hjulet redan gjort sina läxor och köpte en lastbil kan säkert dra det. Naturligtvis är det inte alltid sant, i allmänhet, kommer du vill ha en lastbil som väger minst 25 procent av den totala fordonets vikt inklusive släp. Någon mindre än så och du kan avsluta med ett släp som kör lastbilen i stället för en lastbil drar en släpvagn. När det gäller hjulbas, är längre bättre för höghastighetståg stabilitet och kortare axelavstånd gör det enklare parkering. För runt-town bruk, ska du hålla avståndet från kingpin till släpvagnsaxeln samma eller kortare än truckens hjulbas. Längre och du kommer att hamna hoppande trottoarkanter hela tiden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116724.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.