Hur man bygger en Kart Cross

En kart kors eller off-road go kart är en go kart som är utformad speciellt för off-road bruk. Den har stora däck och en off-road fjädring och en högre markfrigång än spåret karting. Karten cross vagnar är oftast mer kraftfull också, eftersom de är större och tyngre. Den exakta metoden för att konstruera en kart cross kart kommer att variera beroende på de valda delarna. En inbyggd guide rekommenderas för de specifika steg-för-steg-information. Saker du behöver
Stock garage med verktyg
Chassi
Motor
Transmission
Fjädring
Bromsar
Hjul och däck
Seat
Blandade delar |
Visa fler instruktioner
1

Välj ett chassi. Chassit bör utformas för kart kors och vara stor nog att rymma den typ av motor du önskar. Chassit kan enkelt målas, så färgen är inte en faktor.
2

Välj en motor. Motorns storlek beror på hur stor och mäktig du vill korset kart till vara. De flesta kart kors motorer är mellan 600 och 1000 cm ^. Använd en motor dirtbike eftersom de är konstruerade för hög prestanda körning och är hållbara.
3

Välj en transmission och drivlina. Överföringen ska vara en sexväxlad sekventiell växellåda. För prestanda, även köpa en ratt utrustad med växelpaddlar.
4

Köp ett fjädringssystem. Suspensionen måste vara en kart kors suspension avsedd för off-road bruk. Suspensionen är viktigt att vistas kontrolleras i kuperad terräng. En justerbar fjädring är bäst eftersom det gör att föraren kan anpassa fjädringen till olika typer av terräng och ridning stilar.
5

Köp fälgar och däck. Fälgar och däck på en kart cross kart är i allmänhet stora, tungt regummerade och tålig. Större hjul är generellt bättre eftersom de behåller mer grepp och ger en mer bekväm åktur.
6

Köp säten. Vissa kart är singel seaters, vissa är dubbla. Off-road racing kartar är bara singel. Det finns en debatt om sätet val. Många ryttare föredrar en hårdare racing stil sits, medan andra föredrar en mer stoppad sits. En kombination sits --- en som har både --- är bäst. Det har konturer och form av en racing stol med en tum av säkerhet stoppning. Många platser har en fyrpunktsbälte sele. Detta är nödvändigt.
7

Purchase bromsar. Bromsarna för kart ska vara stora och utformade för off-road bruk. Racing raster rekommenderas inte eftersom lera och smuts kan störa deras bromsförmåga.
8

Köpa alla övriga detaljer enligt build plan du använder. Montera
9

kart enligt build guide. Denna process kan ta en vecka eller flera månader, beroende på hur mycket tid du avsätta för projektet och hur förberedd du är.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116680.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.