Vad är en Dodge AutoStick Transmission

Dodge använt en enhet AutoStick kontroll för två typer av växellådor i sina bilar:? Chrysler 62TE sexväxlade automatiska och Jatco JF011E kontinuerligt variabel transmission. De 62TE växellådor har en AutoStick funktion som tillåter föraren att manuellt växla, men åsidosätter föraren om motorn är på väg att stall eller varvtalet är för högt. Den Jatco versionen innehåller också en kontroll AutoStick manuell med sex stegade kugghjul. Ansökningar

Dodge installerat 62TE sexväxlad automatlåda med AutoStick i 2008 och senare Dodge hämnare, 2008 och senare Dodge Grand Caravan minivan och 2009 och senare Dodge Journeys. Den Jatco CVT överförda effekten till Dodge Caliber. Jatco, en uppdelning av Nissan, levererar växellådor till Ford, Mitsubishi, General Motors och Renault. Det började leverera sändningar till DaimlerChrysler, moderbolag till Dodge, 2005.
62TE AutoStick

62TE AutoStick sexväxlade automatlåda som härrör från Chrysler 41TE fyra -stegad automatisk och debuterade på 2007 Chrysler Sebring. Ingenjörer konstruerade överföringen att matcha 3.5-och 4-liters V-6 motorer. Transmissionen är i huvudsak en fyra-växlad automatlåda med ytterligare två primära utväxlingar med godkänt växel. Växellådan ger en mjukare körning eftersom varvtalen inte förändras så mycket som fyra-växlad automatlåda som bilen skiftar i varje växel. Den sjätte växeln gör att motorn kan köras på lägre varvtal, vilket leder till mindre stress på kraftverket och öka bränsleeffektiviteten.
AutoStick Funktion

AutoStick funktion är en elektronisk styrenhet, som är en standardfunktion på 62TE. Styrenheten modulerar kopplingen momentomvandlaren. Medan sätta sändningen AutoStick läget bestämmer föraren när man växlar. Den automatiska s override kickar in om motorn indikerar det kommer att avstanna eller föraren växlar till ett olämpligt redskap som kan skada motorn. Till exempel, om föraren håller överföringen i första växeln på över 40 km /h, kommer override korrigera misstag. Föraren kan uppnå den snabbaste accelerationen och medvetet lämna den i första växeln, vilket gör att transmissionen automatiskt växla till rätt växel innan rödmarkering. Addera Jatco CVT2

Jatco CVT2 är inte relaterade till 62TE, men det ingår enheten AutoStick kontroll. Som en kontinuerligt variabel transmission, har det och oändligt antal utväxlingar, skiftar automatiskt vid optimala punkter för att uppnå bästa gas körsträcka och motorns prestanda. Den CVT är särskilt användbart när man passerar andra fordon mellan 30 och 60 mph. Chryslers AutoStick funktionen ger föraren med manuell styrning av sex stegade kugghjul, som hjälper bilen att förbättra bränsleeffektiviteten med så mycket som 8 procent. Den CVT2 s AutoStick funktion liknar andra typer av manuella kontroller paddla-shift CVT.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116633.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.