Hur värmebehandla Aluminium

Aluminium, likt många andra metaller, kan bildas och formas med större lätthet när värme appliceras på det. Heat tjänar även andra syften när de appliceras på aluminium, inklusive att göra metallen mer ledande för elektricitet, vilket gör föreningarna i metallmix bättre och öka styrkan av metallen. Metoden, tidpunkter och belopp för värmebehandling är alla beroende av målet för den resulterande metall, allt från bil-och flygplansdelar till livsmedelsförpackningar, och från sportutrustning till byggprodukter. Tjockleken hos aluminium varierar från aluminium sidospår och fordonsutrustning till aluminiumfolie. Saker du behöver
aluminiumtackor
Mill
Furnace
kylmedel
Lödning fackla
Visa fler instruktioner
Förvärmning
1

Värm aluminium götet i en ugn innan manipulera in en plåt, plåt eller folie. Upphettning av aluminium medan den fortfarande är ett göt hjälper legeringarna (zink, kisel, mangan, magnesium eller koppar --- tillsättas för att öka mjukhet eller öka hårdhet) i metallen sammanfoga bättre. Aluminium faktiskt kommer att ha en högre grad av absorption av andra metaller i legeringen när värme tillförs. Denna process är också känd som homogenisering, och hjälper till att göra metallen mer praktiskt när rullande för att bilda en platta, ett ark eller folie. Den förvärmning processen också kan bidra till att spara energi genom att göra metallen mer praktiskt, vilket innebär att det kommer att kräva mindre energiförbrukning att manipulera.
2

Doppa aluminium i ett "kylmedel" som kan vara antingen vatten eller poly-etylenglykol, före eller efter det att metallen har rullats och manipuleras till en platta, ett ark eller folie. Denna process ökar stabiliteten hos aluminiumlegeringen, vilket minimerar distorsion.
3

Värm aluminium i ugnen tills den är smält, så att den metall som skall manipuleras med större lätthet och tillplattad samtidigt i smält tillstånd för att skapa en platta, eller folie, även om det vanligaste användningsområdet för varmvalsning av metall är att skapa metallplattor.
4

Värm aluminium med en lödning fackla och sedan låta det svalna långsamt. Denna process, som kallas "glödgning," bidrar till att göra aluminium mjukare och lättare att skära, form eller form. Håll lågan från lödning fackla på ett avstånd så att aluminium inte smälter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116632.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.