Hur elektriskt styrd motorfästen Work

Enkelhet och evolution är typiskt exklusiva begrepp,? När något utvecklas att göra något bättre, det blir sällan enklare i processen. Sådant är fallet med elektroniska eller justerbara motorfästen, som erbjuder en helt ny nivå av komfort, mångsidighet och prestanda jämfört med eventuell statisk montering. Det kan vara en dyrare del för att bryta, men den elektroniska motor mount fungerar ganska bra när det fungerar. Mount Basics

Alla motorer släpper ut en viss vibration, motorfästen fungera som en slags buffert för att isolera motorn vibrationer från chassit. Ja, kan du kasta i bara motorn på chassit med metallplattor (vilket ofta är fallet i professionell racing), men de resulterande vibrationerna skulle visa sig vara mer än irriterande i det långa loppet. Konstant hög-frekvenser slingrar genom chassit kan lossna bultarna och paneler kropp, skada elektriska anslutningar (inklusive motorns styrdator) och strimla weatherstripping runt dörrar och lock bålen.
Hård vs Soft

motorfästen har traditionellt gjorts av hårdgummi i en sandwich-liknande konstruktion. En av Mounts metallplattor bultar till motorn, separerar de övriga bultarna till chassit och ett lager av gummi dem. Detta gummi kommer att hålla motorns vibrationer ur chassit, men de ska också låta motorn förbruka en del av sin energi gunga fram och tillbaka i stället för att accelerera bilen. Som nämnts ovan, kommer vissa prestanda entusiaster och racers ersätta dessa gummifästen med solida fästen gjorda av metall eller polyuretan, sådana motorfästen kan avsevärt skärpa gasrespons, men gör det på bekostnad av förarkomfort och (i viss mån) chassi livslängd. På en enhet-organ bil, kan solida motorfästen hjälper att drastiskt öka chassi styvhet och hantering precision genom att göra motorn en helt konstruktionsdel av chassit.
Hydraulisk justerbar Mounts

Vätskefyllda (eller, mer korrekt, silikon-fyllda) motorfästen har funnits i årtionden, och erbjuder en helt ny nivå av vibrationer kontroll jämfört med solida motorfästen. Dessa motorfästen är funktionellt identisk med stötdämpare. De utnyttjar två vätskefyllda kammare åtskilda av ett membran med två hål i den. Ett av hålen är liten och den andra är mycket stora. Under acceleration, håller en ventil det stora hålet stängs, tvingar fluid att strömma från en kammare till den andra genom det lilla hålet. Det lilla hålet begränsar flöde, vilket gör fästet styvare. Vid låga varvtal och under vissa andra förhållanden, öppnar det stora hål ventil och tillåter vätska att flyta lättare, vilket gör fästet mjukare.
Mekanismer styr

enklaste sättet att styra ett sådant arrangemang är att ansluta fästet s ventil för vakuum membran. Motor vakuum är högt i tomgång och kryssning förhållanden, men sjunker när du spika gasen. Motor vakuumet drar den stora öppningen är ventilen öppen för att mjuka upp fästet, och en brist på vakuum stänger det. Många moderna bilar använder justerbara fästen använda någon form av datorstyrning att antingen modulera vakuum eller för att styra ventilen direkt med en elektronisk servo. Datorn kan välja att lämna monterar permanent mjuk om den upptäcker en motor misständningar, eller att lämna dem hårt om bilen i en drivrutin valbar "sport" inställningen.
Andra typer

Icke-hydrauliska justerbara fästen använder ett mekaniskt system för att staga upp fästet. Mekaniska system förlitar sig på en excentrisk ("kamlob") inne i berget, detta fäste kan vända antingen mot motorn eller bort från det, tar upp plats inne i berget och minska dess dämpande effekt. Magnetorehological (MR) fästen - hittades på vissa avancerade sportbilar som Porsche GT2 - använd en metall-impregnerade vätska för att styra mount styvhet. När den utsätts för ett elektromagnetiskt fält, tjocknar denna vätska omedelbart och ökar fästet fasthet. En MR mount eller stötdämpare kan reagera på förändringar i efterfrågan inom millisekunder, långt snabbare än någon vakuum, hydrauliskt eller mekaniskt system. Datorn kan även använda indata från gasspjällssensorn att stelna fästena innan motorn har en chans att komprimera dem, vilket är något som inget annat system kan göra.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116597.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.