Vad är skillnaden i en L99 och en LS3?

Camaro var Chevrolets svar på Ford Mustang för 1968 års modell. Under de senaste fyra decennierna, som av 2011, fick Camaro många olika motorer för flera olika konsumentmarknader. Produktionen stoppades efter 2002, men åtta år senare Camaro fick en radikal redesign och branding för sin femte generation. De L99 och LS3 motorer är både 6.2L V8-motorer som finns i 2010 års Camaro SS. Även dessa kraftpaket delar liknande blockera design och layout, det finns några skillnader mellan dessa motorer. Layout

L99 och LS3 motorer är båda byggda på samma plattform, med 6.2L av förskjutning och åtta cylindrar. Kamaxeln av L99 motorn har något mindre längd än den som konstaterades i LS3, ger Camaro SS parat med denna motor en jämnare gång. Den kompressionsförhållande L99 motorn är 10,4:1, eftersom kolvarna har ventil reliefer maskinbearbetade i de bästa halvorna av bitarna. Den LS3 s kompressionsförhållandet är 10.7:1.
Performance

Konsumenter kan gynna den lilla effektökningen i LS3 över L99, även om båda motorerna visar högpresterande värden . Den LS3 Motorn är klassad och annonseras med 422 hästkrafter och 408 £ /ft av vridmoment. Den L99 motorn har en något mindre rating hästkrafter utgång, eftersom fordonet annonseras med 400 hästkrafter och 410 pund /ft av vridmoment.
Transmission

Den grundläggande skillnaden mellan L99 och LS3 motorer är att var och en är byggd för en viss typ av sändning. Ju mer kraftfulla LS3 motor paras med 2010 Camaro SS modeller med manuell växellåda. Likaså kommer den L99 från fabriken i automatiska Camaro SS bilar från samma år.
Bränsleeffektivitet

Bränsleförbrukning har blivit en viktig aspekt för moderna konsumenter när de köper fordon. Bilföretag tvungen att helt omforma motorer för att maximera energin ändå bibehålla prestanda värden. Eftersom både L99 och LS3 motorer har samma layout och många av samma delar, skiljer bränsleeffektiviteten inte mycket mellan de två. Dock är LS3 motor annonseras med ett genomsnitt på 16 miles per gallon i staden och 24 miles per gallon på motorvägen. Den L99 har en effekt på 16 miles per gallon i staden och 25 miles per gallon på motorvägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116581.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.