Hur fungerar Traction påverka ditt fordon?

Traction är en komplex sak, dikteras av dussintals olika statiska och dynamiska faktorer. Statisk - eller ges - faktorer fordonets vikt, storlek däckets kontaktyta och hur väl de däck fastnar på vägen. Dynamiska faktorer beror primärt på fjädring, och diktera hur bilens vikt överföringar samtidigt accelererar, svarvning och bromsning. Traction Basics
p Alla av de dynamiska krafterna på din bil - framåt acceleration, bromsning och vrida - representerar någon form av acceleration eller kraft som appliceras för att skapa en ökning eller minskning i en hastighet av förändring. Acceleration mäts i g-krafter, eller acceleration i förhållande till tyngdkraften. Här på jorden, är den kraft som håller dig till marken lika med 1.0G. Om du sitter i en centrifug som snurrar tillräckligt snabbt för att lyfta dig från marken och stift dig till ytterväggen, då du upplever minst 1.0G av lateral (sidled) kraft. Ett givet däck med en given mängd vikt på det är endast kan leverera en viss mängd G-kraft i någon riktning, vare sig det framåt, bakåt eller åt sidan. Denna "Traction cirkeln" konceptet är ett av de mest grundläggande när det gäller att förstå däcken och hur du får ut det mesta av dem under kappsegling.
Viktöverföring

Hur mycket vikt på dina däck är det som i slutändan avgör dess dragkraft gräns. För lite vikt och gummit inte fastnar på vägen, för mycket vikt får den att hålla fast för hårt och skapa överskottsvärme. En bils vikt kommer att skifta beroende på vilken typ av villkor agerar på kroppen och tvinga den att röra sig. Inom vissa gränser, en bilens fjädring setup, fjäderkonstant och stötdämpare fasthet avgöra hur mycket vikt skiftar till något hjul under inbromsning, acceleration och sidokrafter G.
Acceleration

Enligt Newton, har varje handling en likvärdig och motsatt reaktion. När du träffar gas, bilens hjul roterar i riktning framåt rörelse. Detta moment effekt orsakar bilens chassi att reagera med "huk", eller luta dig bakåt. Denna rörelse överför en del av eller - i fråga om en wheelie - allt av en bils vikt bakdäcken. Därför dragsters är bak-wheel-drive och använda extremt stora bakhjul. Viktförskjutning bort av de främre däcken reducerar deras dragkraft, vilket är anledningen till front-wheel-drive bilar inte "koppla upp" samt bak-hjulsdrivna bilar. Addera Braking

motsatt effekt händer när du bromsar, bara betydligt mer så. En bilens bromsar är i allmänhet betydligt mer kraftfull än dess motor, och kan således generera fler G-krafter än acceleration. Denna kraftfulla bromskraft orsakar bilens kropp i näsa-dyk, överföra mer tyngd framåt och därmed stärka framdäcket dragkraft. Det är därför du sällan hittar en bil med bakbromsarna större eller mäktigare än fronterna, som de främre bromsarna sluta göra mer än hälften av arbetet.
Sidoaccelerationen

laterala acceleration som krävs för hantering är en betydligt mer komplex sak än bara framåt acceleration eller inbromsning. Begreppen är desamma, däckens kontaktyta och gummiblandning bestämma däckets gränser inom en viss vikt och vikt överföring kan öka eller minska däckets realtid grepp. Men bestämmer däckets kontaktyta ändrar storlek och form beroende på dess vinkel mot marken, och suspensionen inställning hur bilens kropp reagerar på centrifugal och centripetal (motsatsen till centrifugal) kraft. Däremot kan en ingenjör tillåter inte oändlig viktöverföring att öka dragkraften, eller att ett däck kommer att överhettas och förlorar greppet medan de andra däcken förblir underutnyttjad.
Kombinera Forces

ni vet från avsnitt 1, har ett däck bara så mycket grepp för att ge, oavsett riktningen av accelerationen. Låt oss säga att ett däck bara kan erbjuda 1.0G av grepp med en given mängd vikt. Nu, låt oss säga att det däcket använder 100 procent av den 1.0G att accelerera, vilket lämnar noll procent för att bromsa eller hantering. På en bak-wheel-drive bil, resulterar detta i en powerslide eller spin-out (kallas överstyrning). På en front-driver, resulterar detta i "push", eller understyrning. Lyft foten från gasen så att däcket bara behöver 70 procent av sitt grepp för att accelerera, och du frigöra 30 procent för hantering. Få ut det mesta av ett däck kommer ner till att balansera dessa krafter att utnyttja sin fulla potential Traction.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116507.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.