Vad Är Duck Boats?

Duck båtar är amfibiefordon med sex hjul och ett båtskrov. Duck båtar har ursprungligen utformats för militär användning. Under hela andra världskriget de var populariserades som lastbärare och militära transportfordon. I moderna inkarnationer, transportera de turister runt större städer och vattendrag över hela världen. Utveckling

De allierade styrkorna gjorde planer på att invadera Europa och Stillahavsområdet öarna utanför Japan i 1942. Militära strateger fastställt att mindre vatten fartygen skulle behövas för att underlätta försvarbar transport av trupper och förnödenheter genom djupa hamnar till strandlinjen, och transportfordon skulle behöva vara redo för trupperna och last för att nå inre militära omgångar.

För att möta båda dessa krav, utsåg National Defense Research Committee ett team av ingenjörer för att utveckla och producera amfibiefordon. Laget tog en standard 2,5 tons General Motors lastbil som används av armén och lagt ett båtskrov, roder och propeller. Överföringen var utformad för att rymma övergången mellan land och hav navigering, och hjulen har ändrats för att väga tyngre. Slutresultatet blev ett amfibiefordon som kunde bära 5,000 pounds av last eller 25 fullt utrustade soldater på 50 miles per timme på land och 5 knop på vatten.
Militär användning
< p> första svar på dessa besynnerliga fordon var negativ bland militära trupper. Dessa yttranden förändrats snabbt, dock, under en demonstration övning 1942. Innan demonstrationen började, blev en Coast Guard enhet strandsatta närheten mitt i en orkan. Båten var att få smällde in ett sandrev och det började falla sönder. Beredskapsbåtar inte kunde navigera genom stormen för att svara eller ge stöd till besättningen. De DUKW båtarna kunde göra det genom och tillbaka besättningen till land säkert.

DUKW båtarna snabbt blev ökänd för sin förmåga att köra över korallrev och sandbankar. Som ett resultat DUKW båtar blev en del av krigsinsatsen, ger tillgång till 75 procent av internationella stränder för de allierade styrkorna. Eisenhower sade att båtarna var "en av de mest värdefulla delar av utrustning som produceras av USA under kriget." Tillbaka i USA, hjälpte till byggandet av DUKWs bränsle ekonomin. Arbeta hustrur och mödrar skulle arbeta i fabriker, svetsning båtarna för produktion. I slutet av kriget 21.000 DUKWs byggdes på 10.000 dollar styck.
Civilt bruk

amerikanska brandkårer började DUKWs efter det sena 1950-talet. Kommersiellt, de blir populär i många olika branscher. När bryggor behövs reparera eller människor som behövs för att komma över sumpiga områden, blev DUKW båtar ett effektivt verktyg. Inom oljeindustrin, var DUKW båtar användes för att ge enkel tillgång till borriggar. I Kalifornien, började fiskare med båtar att föra sin fisk direkt till marknadsplatsen utan att behöva avsätta extra tid för att lossa sin fångst från båten in i en lastbil.
Duck Tours

År 1946 kom Mel Flath upp med idén att ge turister turer runt Wisconsin Dells i en DUKW båt. Han köpte flera båtar och lagt buss säten till flottan, starta ett framgångsrikt företag och en populär trend som så småningom skulle fånga på hela världen. De Duck Tours expanderat från landsbygden till större städer i hela 1990-talet. Efter en tragisk DUKW båt olycka 1999,13 människor dödades på en turné. Den amerikanska kustbevakningen och National Safety Transportation Board har inrättats en inspektion policy för touring DUKW båtar och strikta säkerhetsföreskrifter för att få båtarna up-to-date.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116410.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.