Fördelar och nackdelar med adaptrar Svanhals Trailer

En svanhals dragkroken har en högre vikt kapacitet och är mindre än andra typer av dragkrokar. Adaptrar för denna typ av dragkrok finns så trailer ägare kan dra nytta av den högre viktgränsen. Men det finns både fördelar och nackdelar med att använda en adapter svanhals trailer. Space

Svanhals dragkrokar används oftast med större trailers, såsom boskap och femte-hjul släpvagnar resor. Traditionella dragkrokar för dessa tyngre släp tar ofta upp de flesta, om inte alla, av sängen av dragtruckar, även när det inte används för bogsering, eftersom många hitch adaptrar är fast inredning. Emellertid tar en svanhals dragkrok inte upp mycket utrymme, vilket möjliggör användning av en majoritet av botten av lastbilen.
Vikt

Dragkrok adaptrar kan vara ganska tung, lägga till den totala vikten av lastbilen och minska belastningen fordonet säkert kan bogsera. En svanhals dragkrok adapter är mindre än många av de traditionella adaptrar som används för större släp, och därför väger mindre. Denna minskning skumt vikt tillåter trucken att bogsera en mycket tyngre släp än vad den säkert skulle kunna bogsera med en traditionell skumt.
Manöverduglighet

Traditionell boll dragkrokar och femte hitches hjul förändrar vändradie av fordon. Använda en svanhals adapter dragkrok tillåter föraren att göra snävare svängar än han kanske kan när du använder en annan typ av problem. Däremot kan det fortfarande vara lätt att göra vänder felaktigt om föraren försöker köra normalt, eftersom tur kan bli för skarp och släpet kan träffa trottoarkanten. Vikten är också bättre fördelade över axeln av lastbilen, vilket gör släpvagnen mer stabil. En svanhals dragkrok adaptern lätt kan användas med både en Addera mångfald

boskapstransportvagn och ett femte hjul släp. Därför, om föraren innehar båda typer av släpvagnar, gör en svanhals trailer adapter föraren att enkelt överföra lastbilen från varje typ av släpvagn. Inkopplingen av trailers är också lättare med en svanhals trailer adapter, även om lastbilen och släpet är på ojämn mark. Med andra typer av missöden, haka upp är mycket svårare då dragfordonet och släpvagnen är inte nivå.
Garanti

Sedan lägga en svanhals adapter dragkrok förändrar trailern från sin ursprungliga utformning, användningen av ett typiskt upphör garantin på trailern. Om släpet är fortfarande under garanti, måste ägaren vara medveten om att en svanhals dragkrok adapter endast kan installeras på egen risk. Om något går fel med släp, oavsett om det var relaterat till dragkroken, är garantin ogiltig. Men om garantin på trailern har gått, är detta en onödig försiktighetsåtgärd.
Skador

Installationen av en svanhals dragkrok adaptern kräver ägaren att borra ett hål i botten av lastbilen. Om dragkroken är ständigt bort, kommer hålet kvar. Beroende på hur vikten är fördelad, kan denna typ av dragkrok orsaka onödig påfrestning på ramen på din släpvagn och orsaka skada. Väggar och fönster i din trailer kan också skadas. Om skada uppstår, är ägaren ansvarig för kostnaden för reparationer.
Hook Up

Koppla ihop ett skumt svanhals trailer är lättare än att koppla upp andra typer eftersom lastbil och släp kan vara på ojämn mark. Men det finns också en del utmaningar. På grund av placeringen av bollen på svanhalsen hitch adaptern, måste ägaren krypa in i sängen av lastbilen för att säkra vagnen till dragkrok. Det kan också vara svårt att rada upp bollen och släpet armen precis rätt för att haka upp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116352.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.