Vad är en F1 bil gjord av

De flesta professionella F1 racers kommer att säga att deras turer är inte "bilar" -? ". Karts" de är Sannerligen, har en F1 bil bil mer gemensamt med ett massivt-övermannade gokart än någon väg pågående bil. Det är faktiskt utformad mer som ett jetplan än en go-kart. F1: s sanktionera kroppen (FIA) innehåller mycket specifika riktlinjer så långt som vilka material får eller inte får användas i konstruktionen av en formel ett bil. Dessa regler kan ändras från år till år, men de 2011 reglerna är ganska representativ för vad moderna F1-bilar är gjorda av. Carbon Fiber

en F1-bil är ungefär ca 90 procent polyakrylnitril-impregnerad kolfiber volym. Denna kolfiber kan inte ha en tredimensionell vävmönster, och måste komma från en godkänd tillverkare i pre-impregnerade skivor. Chassit sig består av paneler framställda genom sandwiching en bikakeliknande aluminiummatris mellan två ark av av 1 mm tjockt kolfiber. Andra sandwichelement kärnmaterial kan innehålla Nomex, polymer (plast) skum, syntaktisk och skum kol och balsaträ. Addera Alloys

Formula One bil kan använda någon typ av stållegering (även om många använder stål /krom /molybden-legeringar), koboltlegeringar, aluminiumlegeringar, kopparlegeringar som innehåller högst 2,5 procent beryllium, titanlegeringar (ej för användning på fästelement med mindre än 15 mm gänga), nickel-baserade legeringar som innehåller mellan 50 och 69 procent nickel, magnesiumlegeringar och legeringar av volfram. Reglerna varierar så långt när vissa material får eller inte får användas, men från och med 2011, motorblocket och kolvar måste jag tillverkade i aluminiumlegering, vevaxeln och stänger av stål (järn) legering och ventilerna från någon legering av järn, nickel, kobolt eller titan.
Fibrer och plastmaterial

Formula One team kan använda en mängd olika förstärkande och strukturella fibrer, inklusive polyeten (vad plastkassar är gjorda av), och polypropeylene (används för att göra syntetiska rep och locken på lådor med Tic TAC), Zylon (en värmebeständig flytande kristaller som används i att göra kroppen rustningar, som används för att tjudra F1 bilens hjul i chassi ) och aramidfibrer. Aramider är faktiskt en klass av fibrer i nylon familjen och inkluderar Kevlar, Tawaron och Nomex. Dessa fibrer kan användas på egen hand, eller kan bidra till att förstärka monolitiska termo-mjukgörande eller termo-sätta plast för att bilda en mängd olika delar.
Godkänd Off-the-shelf komponenter

FIA tillåter F1 byggare att använda ett antal "off-the-shelf" produkter. Bestämmelser om de tillåtna komponenter och tillverkare varierar beroende på dem som godkänts för en viss säsong. Tillåtna off-the-shelf poster ingår däcken, måla, klistermärken, lim, värmeisolerande filt och guld band, all beläggning och processer plätering, såsom infärgning och nitrering, tätningar och packningar, gummibussningar och stövlar, broms och koppling friktionsmaterial , alla vätskor och alla av de elektriska komponenterna. FIA mandat även viss säkerhetsutrustning, som lagen får endast köpa från godkända leverantörer. Dessa inkluderar huvudstödet, brandsläckningssystem material, bränsletank, förare stoppning och skid blocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116252.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.