Hur till Spår en grävmaskin bränsleförbrukning

Tracking bränsleförbrukningen för din grävmaskin är en vettig sak att göra av flera skäl. Oväntade ökningar i bränsleförbrukning kan bidra till identiteten ett fel i motorn som kräver uppmärksamhet, markera en möjlighet att utbilda en operatör att använda maskinen mer effektivt eller ens kunde peka på bränsle stöld. Om du arbetar som en entreprenör och laddning för din grävmaskins tjänster, är det bra att ha en exakt uppfattning om bränsleförbrukningen för att se dina avgifter på lämpligt sätt täcka den mängd bränsle som används. Saker du behöver
Pen
Notebook
Calculator
Visa fler instruktioner
Sammanställa Driftvärden
1

Använd din bärbara dator för att registrera antalet timmar Grävmaskinen har arbetat vid början och slutet av varje skift genom att notera siffrorna från maskinens motor timmätare. Nyckeln till tillförlitliga siffror bränsleförbrukningen är att samla in korrekta uppgifter, så notera siffran så exakt som möjligt, helst till en tiondel av en timme. Om motorn mätaren visar 3567,2 timmar i början av övergången och 3576,2 timmar på slutet, till exempel, antalet arbetade timmar är 3576,2 3567,2 mindre, eller 9,0 timmar.
2

Fyll diesel tanken vid slutet av varje skift och notera mängden diesel krävs. Återigen, registrera siffran så exakt som det bränsle mätare på dieseltanken tillåter. Om mätaren är graderad i tiondels liter, registrera den mängd diesel som används till närmaste tiondels gallon.
3

Notera vilken typ av arbete som utförs och, om det finns mer än en operatör, namnet på den person som arbetar på fordonet under skiftet. Olika typer av arbete kan omfatta lastning påhängsvagnar med sand, gräva husgrunder och driva en hydraulisk hammare för att bryta upp en vägyta. Addera beräkna bränsleförbrukningen
4

Bränsleförbrukningen för grävmaskiner vanligen uttryckt som liter per timme. För att beräkna bränsleförbrukningen, helt enkelt dela antalet liter diesel som krävs för att fylla grävmaskinens bränsletank med antalet timmar som maskinen har fungerat. Till exempel, om 75 liter diesel krävs för att fylla bränsletanken när motorn har arbetat i nio timmar, är bränsleförbrukningen 75 delat med 9, eller 8,33 liter per timme.
5

Record bränsleförbrukningen siffran i den bärbara datorn. Det kan hjälpa att dra en enkel rutnät i den bärbara datorn med hjälp av vertikala linjer för att separera kolumner med information som ska registreras och bränsleförbrukningen resultatet. Rubrikerna högst upp i rutnätet kan innehålla datum, tid, Operator Namn, typ av arbete, starta motorn Hours, End Hours, motor arbetade timmar, bränsle som används och bränsleförbrukning.
6

Bildskärm din bränsleförbrukning siffror regelbundet. Om ett resultat varierar med mer än 10 procent jämfört med föregående dag eller skift, leta efter orsakerna till ökningen. Till exempel var grävmaskinen utför arbete som kan anses vara mer krävande än vanligt? Använd den information som registrerats för typ av arbete eller Operator Name för att identifiera mönster som kan vara användbara för att hantera grävmaskinen. Om en operatör konsekvent återvänder sämre siffror bränsleförbrukning än sina kollegor, till exempel, kan utbildning behövas för att tillåta honom att få bättre resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116241.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.