Auto Uppfinningar

Sedan början av bilen, har det funnits uppfinningar som revolutionerade branschen --- och några som föll på vägkanten. Andra nådde aldrig första bas. Eftersom framtiden för bilindustrin fortsätter in i sitt andra århundrade, är det lärorikt att se tillbaka och se de många olika uppfinningar --- bra, dåligt och förbi deras premiärminister --- som formade det sätt vi kör. 16 Bästa spår

World Auto Nyheter och översyn webbplats listar sina 16 mest innovativa bil uppfinningar genom tiderna. Bland dessa är sådana uppfinningar som: Bilen transmissionsmekanismen skapats av Henry Ford, Karl Benz bensindriven motor, den fyrtakts, fyrcylindrig motor skapad av Wilhelm Maybach 1890, Rudolf Diesels dieseldrivna förbränningsmotor, den första elbil starter, som uppfanns av Charles Kettering 1912, fordonsindustri luftkonditionering, först erbjuds på 1940 Packard, General Motors bil-säkerhet krockkuddar, som införts i bolagets 1973 Chevrolet, samt färddator, installerad i Volkswagens och Nissans 1996.
kommit och gått

webbplatsen Chrises Personvagnar erbjuder en lista över 10 auto uppfinningar som verkade som en bra idé då, men så småningom bleknade bort. Dessa inkluderar: En in-dash åtta-track spelare, biltelefoner, strålkastartorkare, Landau tak (avtagbara vinyl tak som vände en bil in i en "falsk cabriolet"), de T-Top (löstagbara paneler på förar-och passagerarsidan, blev känd genom Burt Reynolds svart Trans Am i "Smokey and the Bandit"), automatisk säkerhetsbälten som förs i läge när dörren stängs och pratar bilar som förmedlas sådana fraser som, "Din dörr står på glänt."

Misslyckades Uppfinningar

I maj 2010, kanadensiska tidningen "Post" avgav sitt tungan-i-kinden lista över bra och dåliga auto uppfinningar i sin vanliga "You Auto Know" kolumnen . Dessa inkluderar en mekanisk fyrhjulsdrift styrsystem introducerades av Honda 1988 på sin Prelude modell. Systemet har utformats för att ge bilen en snävare svängradie, men aldrig fångats på grund av sin vikt och komplexitet.

Andra misslyckade uppfinningar noteras i artikeln är Auto Organ (tänkt 1906), en verklig orgel tangentbord fäst på baksidan av ett förarsätet så passagerarna kan spela låtar under en enhet, och uppfinnaren Leander Pelton s 1926 tanken på en bil som kunde parkera vertikalt genom att föraren spets bilen (mycket lättare än dagens bilar) på en hjulförsedd plattform på den bakre stötfångaren, vilket skulle göra det möjligt för föraren att manuellt pressa bilen till en parkeringsplats.
Nissan Leaf

I början av 1830-talet, introducerade skotsk uppfinnare Robert Anderson en vagn som drivs av el, vilket var i huvudsak den första elbilen. Det har funnits ett antal elbilar sedan men ingen sågs som ett hållbart alternativ för konsumenter tills Nissan debuterade Leaf, som "Time" som heter som en av de 50 bästa uppfinningar 2009. Nissan Leaf är den första massproducerade helt elektriska fordon, som ståtar med en toppfart på över 90 km /h och en räckvidd på 100 miles på en full laddning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116230.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.