Hur du ändrar en Honda CBR 900 Koppling

Byta koppling på din Honda CBR 900 kan vara enkla, med rätt verktyg och tid. Stegen för grundläggande koppling förändring är likartade, oavsett märke eller tillverkare, så om du har lite erfarenhet av att ändra en koppling du är ett steg framåt. Om du inte gör det, men du kan spara hundratals dollar genom att göra det själv med vanliga handverktyg och en ny koppling kit. Saker du behöver
Socket set (metrisk) katalog Hylsnyckel
Oil
Behållare för smådelar
Oljetråg
Visa fler instruktioner
1

Töm CBR 900 olja i oljetråget, och ställ den åt sidan.
2

Flytta bromshandtaget ur vägen, eller ta bort den helt.

3

Använd hylsnyckel och Hylsnyckelsats att ta bort kopplingskåpan. Observera och inspektera alla O-ringar och packningar i kopplingsarrangemanget att göra vissa de är alla intakta. Ersätt slitna, split eller packningar skurna och O-ringar vid behov.
4

Lossa skruvarna på tryckplattan med hylsnyckel, omväxlande i ett korsvis mönster som du lossa och ta bort dem. Var uppmärksam på fjädrarna bakom dem så att de inte flyger iväg. Placera skruvarna och fjädrarna i den lilla behållaren.
5

bort tryckplattan och lyften bakom den från cykeln. Placera lyften i smådelar container.
6

Ta friktionsplattorna och fjädrar Jutter. Markera installationspositioner för ominstallation, om din koppling kit inte innehåller nya fjädrar.
7

Installera den nya CBR 900 koppling, efter kopplingssats anvisningar. Anvisningarna varierar något från eftermarknaden tillverkare.
8

Byt Jutter fjädrar, Lameller, tryckplatta och lyftare, fjädrar och bultar och kopplingskåpa, genom att vända stegen 2 till 6. Justera noggrant vridmoment som krävs för bultar tryckplatta, per satsen tillverkarens anvisningar.
9

Justera kopplingshandtaget, lämnar 2 till 4 mm spel för att minimera slitaget kopplingslamellen. Fyll på CBR 900 olja. Ge cykeln en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116116.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.