Timing Belt Installation i en Nissan Altima

Nissan Altima, en medelstor japansk bil, finns i en mängd olika stilar, från coupe till hybrid. Liksom de flesta bilar, kräver Altima ibland rutinmässigt underhåll, såsom kamrem byte. En kamrem, som ibland kallas en kam bälte, styr timingen av motorns ventiler. Kuggremmar lider av slitage eftersom de står inför mycket friktion under normal användning. Om du upptäcker att du installerar en kamrem i din Nissan Altima inte löser dina problem, ta bilen till en mekaniker. Saker du behöver
Hylsnyckel
Skruvmejsel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Nissan Altima och koppla loss minuspolen på batteriet från den negativa kabeln som ansluts till den.
2

Leta locket kamremmen. På de flesta Nissan Altima modellerna är transmissionsremmen beläget nära framsidan av motorn och ligger under generatorn. Vid behov, avlägsna delarna framför kamremmen locket, en i taget. Skruva lagren på en del med en hylsnyckel, dra delen från motorn och ställ den åt sidan.
3

Ta bort skruvarna på kamremmen locket med en skruvmejsel. Ställ dessa skruvar åt sidan och dra locket av motorn. Ställ den åt sidan.
4

Lossa bultar av Nissan Altima kamremmen med en hylsnyckel. Ställ en skiftnyckel över bulten i centrum av spännaren och vrid skruven moturs. Tryck spännaren bort från kamremmen.
5

Notera placeringen av inställningsmärkena. Dessa märken är delar av redskap som är markerad eller på annat sätt ljusare än resten av växeln.
6

tag kamremmen med en hand. Arbetet kamremmen av motorn. Skjut den högra sidan av remmen från växeln den berör. Arbetet vänster sida av remmen från växeln den berör. Skjut kamremmen ur motorn och släng det.
7

Skjut kamremmen på kugghjulet på höger sida. Passera botten av transmissionsremmen över sträckaren, och runt kugghjulet till vänster. Flytta växlarna manuellt om inställningsmärkena har skiftat läge. Ta tag i växeln med handen och tryck försiktigt in det i rätt riktning.
8

Fatta spännaren och skjut den mot kamremmen. Dra åt bultarna på spännaren med en hylsnyckel. Efterdra alla skruvarna för kamremmen med en hylsnyckel.
9

tillbaka kåpan kamremmen. Sätt i och dra alla de borttagna motordelar och återansluta den negativa batteripolen till den negativa kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116106.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.