Traktorsläp Backing Tips

Säkerhetskopiera en traktor är en färdighet som kräver mycket tålamod och övning. Du måste vrida ratten i motsatt riktning av den där du tänker resa. Om du vill säkerhetskopiera till höger, vrid ratten åt vänster, och vice versa. Håll dig till vissa principer kommer att göra lärande och tillämpning av denna färdighet mycket lättare. Koppling

Dra kopplingen hela vägen ut innan uppbackning. Detta bidrar till att förlänga livslängden av kopplingen genom att minimera slitage. Gör det långsamt, dock. Ändring av läget för kopplingen för snabbt kan leda till ryck i den främre delen av traktorn. Det kan också orsaka slitage och överhettning i kopplingen.
Sight-Side Säkerhetskopiera v. Blind-Side Säkerhetskopiera
p Det är bäst att backa släpet till vänster. Detta kallas syn-side uppbackning. Detta ger dig en bättre bild av det område där du ska backa. Använd blind side stöd endast när det är absolut nödvändigt, såsom när ett hinder förhindrar syn-side uppbackning. När du utför en blind-side uppbackning manöver, är det av största vikt att rulla din förarsidans fönster ner och använda ett underlag guide - en person som kommer att komma ut ur lastbilen och verbalt direkt du
.
Mete

Ett viktigt begrepp för dig som en ny traktor och släp förare att lära sig är att angling.You måste lära när man ska börja en vinkel, hur länge du ska hålla och när man ska släppa den. En situation som ofta påträffas är det 45-graders gränd docka. Du utför den här manövern genom att vinkla din traktor ca 45 grader från släpet, vilket i sin tur bör vara ca 45 grader från kajen.
Speglar

Kontrollera din speglarna innan varje resa. Du har två speglar på vardera sida av traktorn. Den första är en plan spegel, vilket är ditt största en och din huvudsakliga guide för alla uppbackning verksamhet. Den mindre, den konvexa spegeln, är för kontroll blinda fläckar. Starta justeringen proceduren genom att vrida båda plana speglar så att du kan se på vänster-och höger-bak hörn av släpvagnen i nedre högra kanten av dina backspeglar. Använd samma rotation förfarandena för de mindre, speglar, men se till att de bakre delarna av din bil är synlig i det övre högra kanten av spegeln. Håll dina speglar ren. Smuts och damm kan skymmer sikten genom att producera en bländning, speciellt när den möter med ljuset från solen, eller av gatlyktor på natten. Använd en trasa och lite fönsterputsning spray för att torka dina speglarna innan varje resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116088.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.