Ta reda på RPM och Final utväxling i en BMW

Utväxlingsförhållanden fungerar på samma sätt oavsett om eller inte ett fordon som tillverkas av BMW eller annat företag. Bortsett från fordon utrustade med de kontinuerligt variabel transmission som BMW började erbjuda på 2001 Mini, härleda slutliga förhållandet drivhjulet och varvtal för alla redskap är i allmänhet en fråga om att ta några mätningar och göra några beräkningar. Saker du behöver
domkraft
Stoppklossar
Rag
Måttband
Krita eller fett penna
Kalkylator Review Assistant
Visa fler instruktioner

1

Skjut domkraften under bakre fästpunkten på ramen på bilen som om du ändrar en av de bakre däcken, och placera en stoppklots framför och bakom bakhjulen. Höj fordonet tills däcket är något upplyft från marken. Gör en markering på utsidan av däcket vid läget klockan 6.
2

Crawl under bilen och torka den bakre delen av drivaxeln med en trasa. Mät omkretsen på drivaxeln. För våra syften kommer vi att anta att drivaxeln har en 3-tums diameter, vilket skulle motsvara en omkrets av 9,42 inches. Gör ett referensmärke i drivaxeln röret och en matchande märke på differentialhuset ligger bredvid den. Placera växeln i neutralläge och släpp upp parkeringsbromsen.
3

Har din assistent vrid däcket i moturs riktning medan du låg under bilen och räkna antalet gånger markeringen på drivaxel passerar märket på differentialen. Har din assistent fortsätter att rotera däcket tills markeringen på däcket kommer tillbaka runt till klockan 6. Anteckna antalet gånger drivaxeln märket passerade differential märket. För våra syften, ska vi säga den passerade differential märket tre gånger och kom att vila ca 1/3 av vägen förbi det.
4

Mät avståndet på drivaxeln rör genom vilket drivaxeln märke passerade differential märket. I vårt exempel kommer vi att säga att drivaxeln varumärket stoppas exakt fyra inches förbi differential märket mätt på drivaxeln röret. Dividera denna mätning av omkretsen av drivaxel och lägga till det antal gånger drivaxeln märket passerade differential. I vårt exempel lägger vi till 0,42 (4 dividerat med 9,42 = 0,42) till 3, vilket ger oss en slutlig utväxling av 3,42-till-1.
5

Placera din sändning i 1 -till-1-förhållande. Detta kommer att bli den högsta utväxling innan överväxel, förutsatt att din bil har en. Den 1-till-1-förhållande är typiskt femmans växel på en fem-eller sexväxlad manuell växellåda eller fjärde växeln på de flesta bilar med en femstegad automatlåda. Ägare av bilar som presenterar det sexväxlad Xdrive automatlåda har inte en 1-till-1 växel, placera transmissionen i fjärde växeln, som är ungefär 1,15-till-1
6

. Ställ in farthållaren på 50 km /h och registrera den observerade rpm läsa så noggrant som möjligt. Dividera rpm vid mph. I vårt exempel ska vi säga vår varvräknare läser 2.000 rpm, vilket kommer ut till 40 varv per mph (2000 dividerat med 50 är lika med 40) i direkt drivning. Upprepa denna procedur på varje växel med motorn vid 2.000 rpm. Anteckna rpm-per-mph läsning för varje växel.
7

Dela rpm-per-mph läsning för varje växel med din observerade läsning för transmissionen i direktdrift. Låt oss säga att vår hypotetiska automatiska 318ic register 146 i första växeln, 80 i andra, 56 i tredje, 40 i fjärde (direktdrift) och 30 i femte. Dela varje av dessa siffror med 40 och du har en transmission med en 3.67 första växeln, 2,00 tvåan, 1,41 tredje växeln, 1,00 fjärdedel och en 0,74 överväxel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116077.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.