Helikopter, kolvmotor Specifikationer

Helikoptrar kan, i teorin, drivas med allt från två-takts kolv eller dieselmotorer till turbin-drivna eller roterande-förbränning versioner. I praktiken är Lycoming den enda FAA certifierade tillverkare av motorer helikopter kolv. Dess specifikationer är samma som andra fyrtakts kolvmotorer med några få undantag eftersom de är flyget-baserade. Engineering Specifikationer

grundläggande utformningen av Lycoming eller icke-FAA certifierade motorer som används i helikoptrar, såsom ROTAX, är i huvudsak desamma som de som används i en bil eller motorcykel. Fyrtaktsmotorer är vanligast. De tenderar att vara multi-Cylinderstockar motorer med överliggande kammar. Men många speciella överväganden tas med kolvmotorer till flygplan. Konfigurationen av motorn
Engine Design

, liksom i andra fordon, skall anpassas till applikationen. En helikopter motor, till exempel, kräver förmåga att motstå större belastningar än en liten propeller flygplan. Rotorerna är större, är skrovet tyngre och hela hissen är under belastning. Detta kräver mycket mer vridmoment, speglar så grundläggande motor design och layout belastningskraven i en helikopter.
Manufacturing Standards

Konsekvenserna av motorbortfall på en flygplan är mycket allvarligare än en bil eller annat gasdrivna fordon, så förordningar som styr tillverkningen av flygmotorer och deras komponenter är betydligt strängare. Tillverkar följa ett antal internationella tillverkning och material standarder, t.ex. SAE International. Ytterligare säkerhetsrutiner, som är röntgen delar för att verifiera strukturell integritet, också är anställd.
Komprimering och bränsle

några viktiga skillnaden mellan flygplan och auto kolvmotorer är deras bränsle och kompression. Medan oktan är ofta missförstådda och tänkte vara ett mått på ett bränsle makt, är det verkligen ett mått på bränslets stabilitet. Lägre oktantal bränslen kommer oavsiktligt förbränna om komprimeras för hårt. Överskott kompression kan bero på och motorn är i otakt. Som ett resultat, i stället för den "höga" 92 oktan bränsle som används i bilar, flygbränsle eller "Avgas" är typiskt över 120 oktan. Det är en mycket mer stabil bränsle. Bränsleblandningar är också olika. Precis som med bilar, vissa motorer bränsle sprutas in och några är förgasare. Men alla flygplan kolvmotorer bränsletillförsel system är konstruerade för snabba ökningar och minskningar i höjd. Det finns någon mekanism så luftbränsleförhållandet inte förändras alltför drastiskt eller justerar med höjden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115993.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.