Tekniska tips för Chevy C10 Transmissioner

Chevy C10 pickup, även känd som en ljus-utility fordon eller med smeknamnet LUV lastbilen, använde 700R4 Turbo Hydromatic transmission i nästan 30 år. Turbo Hydromatic 700R4 växellåda är en av General Motors bättre konstruktioner, ha kontinuerligt förfinats och fixade under hela sin kör för att bli en av de mest producerade sändningar i världen. Det finns ett antal tips och tricks som du kan använda med din Chevy C10 lastbil i någon årgång som använder 700R4 att göra den springa bättre, håller längre och presterar bättre. Replacement hjälpventilen kroppar är tillgängliga
p Om du vill ändra din Chevy C10 lastbil med en något bättre uppsättning växlingspunkter och även en kraftigare, längre livslängd ventilhus, kan du byta ventilhuset med en som gjordes efter 1986. 1986 introducerades hjälpventilen kroppen i Chevy 700R4 växellåda, och det kan eftermonteras i en sändning som gjordes efter 1986, om bilen inte kommer som standard med det. Dessa ventilkroppar var särskilt utformade för högre prestanda fordon som Corvette. 27-Spline Transmission


30-Spline vs spline räkna avser antalet små skåror på änden av drivaxeln, där det går in i transmissionen och ingriper med svansen axeln hos transmissionen. De 30-spline modeller är kraftigare, och om din C10 ursprungligen kom med en 27-spline-modellen, kan du antingen eftermontera din svagare 27-splines transmission med 30-spline delar för att skapa en kraftigare transmission, eller du kan byta ut hela transmission med en 30-spline transmission enhet från ett skrotupplag.
Corvette Transmission i en C10

Du kan även eftermontera en Corvette 700R4 i din C10 om du vill. Den Corvette sändningen var utformad för att ta maximal övergrepp, såsom under racing eller snabba starter från tomgång, och som ett resultat, är det en mycket kraftig enhet. Eftermontering en av Corvette sändningar i en C10 skulle resultera i en nästan skottsäker paket.
Se till Retrofit inre delar

Många av de tidigare 700R4 sändningarna hade svagare interna delar som pumpar och tätningar och så du kommer att vilja att eftermontera med nyare delar när du går över din sändning att se till att du får nytta av alla de uppgraderingar som gjordes under åren.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115916.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.