Hur att justera bromsarna på en 2001 EZ-GO Golf Cart

En golfvagn skrovunderhåll utom kontroll kanske inte verkar som en farlig situation, men inte bromsar på alla fordon kan resultera i personskador eller skador på egendom. EZ-GO golfbilar är ett populärt märke av elektriska och gasdrivna personliga vagnar, och de bytte till en självjusterande bromssystem 1988. Även om det innebär att du inte behöver justera bromsarna manuellt, betyder det att självjusterande endast sker när fordonet är i rörelse. Om din EZ-GO inte bromsa jämnt eller bromsarna är alltför känslig, utföra en enkel körprov för att aktivera automatisk justeringsmekanism. Instruktioner
1

Hitta en lägenhet, fritt utrymme att köra din EZ-GO Golf Cart. Sitt i förarsätet och ha en annan person sitta i passagerarsätet för att fördela vikten.
2

Med golfbil stillastående och avstängd trycker hårt på bromspedalen med foten fyra till sex gånger. Notera den punkt då bromsbackarna få kontakt med trummorna. Avståndet från vilopunkt till kontaktpunkten är känd som den fria resor, och bör variera mellan 7/8-inches till 1-1/8 inches.
3

Vrid nyckeln till "On" läge, tryck sedan på "Direction Selector" ratten mot "F" för att gå framåt. Tryck ned gaspedalen och kör i en rak linje med en långsam hastighet, sedan på bromsen.
4

Ta bort foten från bromspedalen när du känner bromsarna justera och bromsa din EZ- GO vagn, men innan den kommer till ett fullständigt stopp. Upprepa detta "Aggressiv Stop Test" en gång i långsam hastighet, därefter åtta gånger vid maximal hastighet, för totalt 10 gånger.
5

Kör din EZ-Go Cart med maximal hastighet och sedan trampa på bromspedalen med måttlig kraft om du har överkänslig bromsar. Detta innebär vanligtvis att det finns rost på bromstrumman. Upprepa testet tills du tar bort rost och lossa bromsarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115872.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.