Hur Wire jag ett fordon för elektriska bromsar?

Kabeldragning ett fordon för elektriska bromsar är nödvändigt när dragande en släpvagn som är utrustade med elektriska bromsar. Elektriska bromsarna ansätts från en inkrementell ström utvecklad av en särskild maskin, vanligen i hytten på dragfordonet, kallas en broms controller. Regulatorn aktiveras av nedtryckning av bromspedalen. Den känner då intensiteten av bogsera fordonets retardation och överföringar som information genom en sju-stifts skumt att elektromagneter i trailers fotbroms, vilket i sin tur distribuera släpets bromsar vid samma intensitet som den bogsera fordonets bromsar. Saker du behöver
Bromsstyrenheten
Elektrisk verktygslåda
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
spirallindningen
plast buntband
Seven-polig släpvagn kabelnätskontakt (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera bogsera anslutning sele på ditt fordon. Detta kommer att vara en platt fyra stift eller en runda sju stift monteras nära centrum av fordonets bakre om en fiberkabel paketet är installerat, och en "dead tail" multi-ledartråd kvar av tillverkaren under fordonet. Dead svansar kan vanligtvis hittas mot fordonets bakre del eller under förardörren, höll till en ram järnväg genom buntband. Om det behövs, kontakta din fordonets tillverkare för att ta reda på var de oftast fästa tråden.
2

döda svans eller en platt fyra stift typiskt kommer att bestå av fyra trådar, som driver vagnens svans, signalering och bromsljus. Färgkoderna är grönt för högersväng och broms, gult för vänstersväng och broms, brunt för bakljus och registreringsskylt illuminator och vitt för marken. Se till bilens handbok bekräftar denna färgkod.
3

Montera en sju-stiftskontakt på baksidan av dragfordonet. Dessa universellt tilltagna anslutningar är vanligtvis säljs i ett kit som innehåller en konsol som sitter med mutter /bult /bricka församlingar på undersidan av en ram extender. Montera en broms controller i hytten på
4

bogsera fordon. Dessa enheter är vanligtvis säljs med ett "C"-formad konsol, och måste monteras inom förarens enkel åtkomst vid körning, i linje med främre /bakre axeln på fordonet och inom 30 grader horisontellt. Bromsen controller kommer att ha fyra trådar som driver vagnens elektriska bromsar och 12-volts varm leverans, tillsammans med en broms-anslutning och en jord. Färgkoderna är blå till bromsarna, svarta från batteriet hot via en inline säkring, rött till bromspedalen mikrobrytare och vitt till marken. Se till att tillverkarens anvisningar bekräftar denna färgkod.
5

Förläng döda svans eller fyra stift foder vid behov så att ledningarna når sju stift utan att vara ansträngd.
6

Anslut de fyra kablarna vid bromsen styrenheten till sina respektive kompisar. Kör den blå tråden bromsmanöverdonet till sju stift. Utnyttja kablarna till sju stift utefter hela sin längd i spiral wrap, och använda plast buntband för att fästa selen där det inte kan kontakta varma eller rörliga delar.
7

Fäst sju färg- kodade trådar som kommer ut från din nya spiral-lindade sele till de sju i anslutningslådan navet. Terminal man fäster en sammansmält svart eller röd 12-volts varmtråd från dragfordonet batteri, terminal två fäster en grön tråd från dragfordonet s högersväng krets; terminal tre fäster den blå kabeln från din nya bromskontroll; terminal fyra fäster en vit tråd till dragfordonet s mark, terminal fem fäster en gul kabel från dragfordonet s vänstersväng krets; terminal sex fäster en brun tråd från dragfordonet s sidoljus krets, terminala sju fäster en lila ledningen från bogsera fordonets backup ljus tråd.
8

Kalibrera bromsen styrenheten genom att följa instruktionerna på förpackningen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115779.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.