Hur man identifierar en Chevy Engine by Numbers

Du kan identifiera en Chevy av siffrorna på sitt motorblocket, inspelad i en officiell Chevy motorblock registret. Det identifieringsnummer utgörs av en sju-till-åtta siffrig kod. Prefixet består av fem siffror och förklarar datum och placeringen av Chevy s tillverkning. Suffixet ger storleken, årsmodell, och hästkrafter i Chevy motor. Suffixet kan vara antingen två siffror eller tre siffror. Instruktioner
1

Leta Chevy identifikationsnummer på motorblocket. Beroende på storleken av motorn, kommer placeringen av identifieringsnumret variera. Leta efter identifikationsnumret på motorblocket. Identifieringsnumren på en Chevy motor med ett litet block V-8 är intill topplocken på passagerarsidan, nära framsidan av motorblocket. Titta noga eftersom generatorn blockerar identifikationsnummer. Identifieringsnumren på en Chevy big block V-8 motorn är på den täckande av kamkedjan. Hitta identifikationsnummer för en V-6 på distributören, vilket är på passagerarsidan av motorn.
2

Decipher Chevy motor identifikationsnummer prefix. Det identifieringsnummer innehåller en kombination av siffror och bokstäver och är sju eller åtta tecken. Prefixet förklarar läget samt dagen för Chevy motorns tillverkning. Till exempel var en Chevy motor med identifikationsnummer S1029CTY tillverkas i Saginaw (S) september (10) den 29: e (29).
3

Decipher Chevy motor identifikationsnummer suffix. De två-till-tre tecken suffix berättar ägaren förskjutningen av motorn, hästkrafter i motorn, och året och modell på fordonet. Med exemplet från ovan, är CTY identifikationsnumret suffix. CTY står för en 1970 Camaro med en 396 cid och 375 hästkrafter. Kom ihåg att alltid referera till online-identifiering guiden för att säkerställa en exakt matchning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115763.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.