Transmissionen Specifikationer för en General Motors 4T40E M90

The 4T40E M90, även känd som Hydra-Matic, var transmissionen en datoriserad överföring tillverkas av General Motors i mitten till slutet av 1990. GM producerade också 4T45E transmission, de två överförings versionerna delade många av samma specifikationer. GM använde denna överföring i sådana fordon som Pontiac Sunfire, Chevrolet Cavalier och Oldsmobile Achieva och Cutlass. Transmission Specifikationer

4T40E använde en fyrväxlad, automatlåda design. Överföringen presenterade en elektroniskt styrd växling teknik och det utnyttjade en framhjulsdriven systemet. Den "T" i överföringen modellnumret hänvisade till det faktum att 4T40E var tvärgående monterade. Denna överföring var normalt monterad med en 2,4 L, bensin eller liknande, motor. Höljet materialet var gjord av gjuten aluminium och trycket kranar designen använde ett system för trycket. Överföringen har inte en mätsticka. Momentomvandlaren var en fyra-elementkonstruktion enhet och överföringen hade två planetväxlar set. Styrsystemet lekte hydraulisk trycksättning teknik.
Mått och Vätskor

När ihopkopplad med ett fordon, den högsta bruttovikt bilen kunde ha var £ 4100 torrvikt av växellådan vägde 164 £ och den våta vikten mätt £ 187 Diametern på momentomvandlarens turbin mätt 9,645 inches.

Den ungefärliga växellådan fluidkapacitet med botten pan avlägsnande, mätt 7,4 quarts. Växellådan, med en fullständig översyn, haft tio liter och en torr transaxel kunde hålla 13.4 liter transaxel vätska.
Gear och drivutväxlingsförhållanden

automatiska 4T40E utnyttjade följande utväxlingar: första, 2.960-till-1, för det andra, 1.626-till-1, tredje, 1.000-till-1, fjärde, 0.681-till-1, och backväxel använde en 2.143-till-1 utväxlingsförhållande.

slutlig utväxling mätt antingen 3,05-till-1 eller 3,29-till-1.

Med 35/35 tänder-drevet mätning, mätte den totala slutlig utväxling 3.05- till-1 eller 3,29-till-1, med 33/37 tänder-drevet mätning, mätte den totala slutlig utväxling 3.42-till-1 eller 3,69-till-1, med en 32/38 tänder-drevet mätning, den totala slutliga utväxling mätte 3,63-till-1 eller 3,69-till-1.
Drift och komponenter

fyra element momentomvandlare presenterade en turbin, en stator och en tryckplatta som kopplad till turbinen. En momentomvandlare systemet agerade att smidigt överföra kraft från motorn till växellådan med hjälp av en teknik vätskekoppling. De två planetväxel apparater arbetat med Powertrain Control Module (PCM). PCM var datorn som skiftade växlar beroende på en rad drivande uppgifter. PCM arbetat med skift solenoider att variera förskjutning inom växellådan. En momentomvandlarkoppling arbetade också med PCM att reglera prestanda och bränsleeffektivitet. Det hydrauliska systemet som används en skovel-typ pump, kanalplattan och reglerventil kropp. Detta system biträdas skiftande prestanda och effektivitet. Friktionen som utnyttjas fem lamellkopplingar, två band, två rullar och en kopplingsbackstopp att byta mellan olika utväxlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115719.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.