Bilar som använder en hydrauliskt driven kylfläkt

kylsystem i fordon är normalt av antingen elektriska eller hydrauliska typer. Medan elektriska kylsystem drivs av bilbatteriet, hydrauliska system består av en motordriven pump som använder trycksatt vätska för att styra fläkten. Inte många bilar idag fortfarande använda hydrauliska metoden eftersom elektrisk kylning har visat sig vara mer effektiv. Dock har några fordon i det förflutna varit anmärkningsvärt för att använda det hydrauliska systemet. Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee, särskilt 2005 års modell, som faktiskt har använt det hydrauliska kylsystemet. Den hade tre stora delar, inklusive styrning flödeskontrollventilen, fläktstyrning ventil och tvåstegs G-rotor hydrauliska fläkten. Kylfläkten kontrollerades av den främre styrmodulen, medan en signal från samma modul kontrollerade fläkthastigheten.
Toyota Camry

Äldre bilar, till exempel 1993 Toyota Camry, som också används det hydrauliska kylsystem. Men kunde ha ett hydrauliskt kylsystem i en gammal bil vara problematiskt om hydraulpumpen blir frånkopplad, vilket eventuellt skulle kunna leda till att fordonet överhettas och orsaka mer problem.
Stadsbussar

En stor del av de fordon som använder hydrauliska kylsystem idag faktiskt är stadsbussar. Detta är nyckeln för bussar, eftersom det måste finnas en bra mängd luftflöde för passagerarna. De flesta bussar använder turbinen hydrauliska fläktar, vilket verkligen kan cirkulera luftflödet. Varierar i storlek från 60 inches eller mer, kan dessa fans cirkulera luft med en hastighet av upp till 50.000 cfm. På grund av den totala storleken av fläktarna, oftast de är monterade i den bakre delen av bussen. Detta säkerställer också att det finns ett maximalt luftflöde eftersom fläkten är exponerad mot utsidan från den bakre.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115649.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.