Bränsle Specifikationer för Chevrolet Silverado HD 2566 Vortec 8100

General Motors Vortec 8100 motor har flera applikationer inom fordons-och marinindustrin, inklusive Chevy Silverado. Den använder en kamaxel med hydraulisk lyft rullar avsedda för högt vridmoment och svår-duty användning vid låga hastigheter, vilket gör det möjligt att uppnå diesel-liknande vridmoment samtidigt som du kör på bensin. Utsläpp

8100 använder en trevägs katalysator, som använder en keramisk bikakekärna att styra de tre reglerade utsläpp grupper: kväveoxider, kolmonoxid och kolväten. Den använder avgasåterföring att omdirigera kväveoxid tillbaka in i motorns cylindrar och en positiv vevhus ventil för att sopa förbränningsgaser från vevhuset. Det finns också ett system för indunstning kontroll som fällor gastank utsläpp.
Bränsletillförsel och konsumtion

Vortec använder en sekventiell bränsleinsprutningssystem, som använder injektorer som aktiverar i tandem med öppningen av inloppsventilen. A 2001 Silverado HD med en Vortec 8100 har en kombinerad bränsleekonomi av 10 miles per gallon, och GM rekommenderar användning av 87-oktanig bensin.
Övrig information

topplock har likformigt replikeras insugsportarna som hjälper till med distributionen av bränsle, och en spole-nära-plug tändsystem bidrar till bränsleekonomi. Det kom standard med en fjärde generationens GM elektronisk styrenhet (MeFi-IV) för att reglera bränsletillförsel och kontroll tändning, men General Motors erbjuds också den femte generationens MeFi-V som en del av ett tillbehör.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115535.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.