1972 Heavy Chevy Alternativ

Den 1972 Chevrolet Chevelle satt sina spår bland muskel bilar under sin dominerande eran i början av 1970-talet. Den Malibu, var Super Sport (SS) och Heavy Chevy några av de mångsidiga modellerna som Chevelle erbjuds, för att tillgodose de olika smakerna av Chevy lojalister. För att uppfylla de nya statliga förordningar utsläpp, modifierad Chevrolet utformningen av Heavy Chevy 1972 för att uppnå betydande bränsleekonomi. När bilen kom ut 1972, var dess pris ca $ 3500. Prestandaspecifikationer

Heavy Chevy kom med en 5,7-liters 350 kubiktum små block motor. Den använde en overhead tåg ställdon och hade ett kompressionsförhållande på 8,5-till-1. Motorn hade åtta cylindrar anordnade i en V-formad konstruktion. Hålet var 4 inches medan slaget om motorn var 3.48 inches. Två typer av motorer fanns tillgängliga, något som skulle kunna generera maximalt 165 hästkrafter och en annan som kunde producera maximalt 175 hästkrafter. Vid 1972 hade Chevy nyskapad Heavy Chevy för blyfritt bränsle för att uppfylla regeringens restriktioner mot blyad bensin.
Transmission och specifikationer Hantering

Olika växellådsalternativ kom i Heavy Chevy. Manuell växellåda valmöjligheter var de tre-växlad växellåda och fyrväxlad växellåda. Den automatiska växellådan alternativ var det två hastigheter "Powerglide" konfiguration eller tre hastigheter "Turbo-Hydramatic" överföring alternativet. Köparen hade möjlighet att välja från trumma vakuumkraftorganet bromsar och Power skivbromsar. För bakaxeln, varierade påkörning förhållande 2,73-4,10 i olika modeller. Bilen hade också en tung bakifrån fjädring. Farthållare var en annan tydlig funktion på Heavy Chevy.
Exterior Specifikationer

tomvikt av fordonet var £ 3170. Dess totala längd var 210 inches, medan dess totala bredd var 72 inches. Tvåfärgat färg kombinationer fanns tillgängliga för exteriören. Svarta ränder sprang längs fordonets längd, och det hade en sufflett med en vinyl tak. Bilen kom också med en defroster för bakrutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115507.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.